Sarajevski Romeo i Julija: Tragična ljubavna priča (video)

Poginuli su na mostu od snajperskih metaka
(FOTO: Youtube/Screenshot)

18.05.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 9851

Tragična priča o ljubavi između Bošnjakinje i Srbina u opkoljenom Sarajevu obišla je cijeli svijet. Danas se obilježava točno 19 godina od njihove smrti pa se ova intrigantna priča još jednom prepričava u medijima po cijelom svijetu.

Boško Brkić i Admira Ismić upoznali su se tijekom Olimpijade u Sarajevu. Ljubavni par postali su u srednjoj školi, a njihova ljubav nastavljena je i tijekom rata. Nisu dopustili da ih itko rastavi, pa ni činjenica da su različitih nacionalnosti u trenutku kada je Sarajevo bilo pod srpskom opsadom.

Tog kobnog 18. svibnja 1993. godine odlučili su napustiti opkoljeno Sarajevo i nastaviti živjeti negdje dalje od rata i svakodnevnih granatiranja. Vjerovali su da je na snazi primirje pa su u poslijepodnevnim satima zajedno krenuli iz grada. Došli su do Vrbanja mosta, gdje ih je zaustavio snajperist. Prvi je metak pogodio Boška koji je na mjestu preminuo. Ubrzo zatim metak je pogodio i Admiru. Ona je teško ranjena uspjela dopuzati do svoje mrtve ljubavi, zagrlila ga je i izdahnula.


Njihova su tijela ležala tjedan dana na mostu. Nitko ih nije htio pokupiti jer su se nalazila na "ničijoj zemlji", čak su unproforci odbili otići po njih. Na kraju ih je pokupila Vojska Republike Srpske i sahranila na groblju u Lukavici. Nakon rata Admirini su roditelji zatražili da se njihova tijela prebace u Sarajevo, na groblje Lav, gdje se i danas nalaze - jedno pored drugoga. O sarajevskom Romeu i Juliji, kako ih je nazvao CNN, snimljeni su dokumentarni filmovi i napisane knjige.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI