Klinci ukrali Singericu staru 70 godina i prodali je u staro željezo

Šivaći stroj Singer
(FOTO: Wikimedia Commons)

17.05.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 7536

Policijski službenici Policijske postaje Pleternica dovršili su dva kriminalistička istraživanja događaja u kojima su počinitelji bili maloljetne osobe. Utvrđeno je da je 18-godišnjak provalio početkom studenog u ugostiteljski objekt u Kutjevu, u Ulici bana Jelačića. Razbio je staklo na ulaznim vratima te je iz unutrašnjosti ukrao više kutija cigareta. Kako neslužbeno doznajemo, 18-godišnji Kutjevčanin je u trenutku počinjenja kaznenog djela bio maloljetan i protiv njega slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Požegi.

U drugom je istraživanju otkriven počinitelj provale i krađe u Vlatkovcu kod Čaglina, gdje je početkom godine iz obiteljske kuće ukraden šivaći stroj marke Singer, star 70 godina. To je učinio 16-godišnjak, kako neslužbeno doznajemo iz Vlatkovca, koji je taj stroj poklonio drugom 16-godišnjaku s našičkog područja. On ga je rastavio te je metalni dio prodao poduzeću za otkup sekundarnih sirovina, dok je drveno postolje kod njega pronađeno i vraćeno vlasniku. Ne treba ni govoriti da bi tako star šivaći stroj, čiju je vrijednost vlasnik procijenio na 500 kuna, sigurno mogao postići znatno veću cijenu u antikvarijatu. Prema 16-godišnjem provalniku slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Požegi.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI