Sljubljuju glazbu i vino, dođite u Kutjevo!

Prošlogodišnji festival u Kutjevu
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

16.05.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 6578

Dođite i vi na glazbenu i vinsku feštu! - poruka je organizatora Festivala pjesme i graševine koji će se 1. i 2. lipnja održati u vinskoj prijestolnici Kutjevu. Od festivalskih noviteta organizatori pored dvije festivalske večeri temburaške pjesme, izdvajaju degustaciju vina svih kutjevačkih vinara za posjetitelje uz prihvatljivu cijenu festivalske vinske čaše. Izvođače obje festivalske večeri možete pronaći na službenoj internetskoj stranici Glazbenog društva Zlatne žice i Festivala pjesme i graševine. Između ostalih na dvije večeri pjesme nastupaju Stjepan Jeršek Štef, Ravnica, Garavuše, Vedrana Vukojević, Darko Domjan i drugi.


Snimljen je dvostruki CD sa svim pjesmama na festivalu

Prve večeri festivala koncert povodom 20 godina djelovanja održat će TS Gazde i njihovi gosti. Većina festivalskih aktivnosti odvijat će se oko kutjevačkog dvorca.


Kako su ove godine spojena dva festivala u jedan, mnoštvo je i vinskih događanja u sklopu festivala. Tako su obznanjeni šampioni ovogodišnjeg ocjenjivanja u izboru za najbolje vino sorte graševina. U kategoriji mlade graševine šampion je Vinarstvo i podrumarstvo Krauthaker, u kategoriji starijih graševina Iločki podrumi, dok je Kutjevo d.d osvojio šampionsku titulu u kategoriji predikatnih graševina. Nagrade i diplome nagrađenima bit će dodijeljene 2. lipnja na festivalskoj pozornici.


Kao i svake godine tako je i ove sljubljenjo 20 graševina u vrhunsko vino koje će 28. svibnja biti napunjeno u podrumu Galić u Lukaču. Vinska i glazbena priča bit će zaokružena Danima otvorenih podruma te vinskim vlakom koji će goste voziti vinskom cestom do podruma kutjevačkih vinara. Naslušanija pjesma s prošlogodišnjeg festivala kao i ona s najslavonskijim tekstom dobit će nagrade.

Televizijska snimka oba dana festivala i festivalskih događanja bit će emitirana u nedjelju 3. lipnja s početkom u 21 sat na CMC televiziji koja će tijekom cijele iduće godine, do novoga festivala, promovirati pjesme i izvođače. Snimljen je i dvostruki nosač zvuka koji će kroz nekoliko dana biti distribuiran na sve radio postaje.

Organizatori Festivala pjesme i graševine su Glazbeno društvo Zlatne žice, udruga Kutjevački vinari i Grad Kutjevo. Želja svih je tamburašku pjesmu, ali ponajprije Vinogorje Kutjevo i vrhunsku graševinu još jače pozicionirati na hrvatskoj i svjetskoj karti vinske izvrsnosti.

Program festivala pogledajte na službenim festivalskim stranicama.

Pratite Festival pjesme i graševine na Facebooku.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI