U travnju naknadno otkriveno samo 27 posto počinitelja

Ilustracija: policija
(FOTO: Mario Nakić)

13.05.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 3108

Policijska uprava požeško-slavonska zabilježila je tijekom travnja 45 kaznenih djela, što je za dva djela ili 4,3 posto manje nego u ožujku i za 25 djela ili 36 posto manje nego u travnju 2011. godine. Dok se na području Požeštine bilježi pad kriminala, na pakračko-lipičkom području je broj kaznenih djela povećan, i to dvostruko.

U travnju je znatno smanjena učinkovitost policije pri otkrivanju počinitelja. Tako je naknadna otkrivenost 27 posto, a ukupna razriješenost 64 posto.

Najviše kaznenih djela i u travnju spada u liniju općeg kriminaliteta, a slijede kriminalitet droga, gospodarski i prometni kriminal. Materijalna šteta počinjena kaznenim djelima u travnju iznosi oko 355.000 kuna.


Javni red i mir


U istom je mjesecu zabilježen rast broja prekršaja protiv javnog reda i mira. Ukupno 27 prekršaja ili 35 posto više nego u ožujku, ali čak 50 posto manje nego u travnju prošle godine. Najviše je prekršaja zabilježeno u Požegi, Pleternici i na čaglinskom području.

Najbrojniji su prekršaji koji se odnose na tuču i viku na javnom mjestu, a slijedi držanje životinja bez nadzora.

Prijavljeno je ukupno 36 osoba, među kojima nema maloljetnika. Čak dvije trećine prekršaja počinile su osobe pod utjecajem alkohola.

Prometne nesreće

Na cestama Požeško-slavonske županije u travnju je zabilježeno 47 prometnih nesreća, što je za 9 nesreća ili 24 posto više nego u ožujku, odnosno za 20 posto manje nego u travnju prošle godine. U nesrećama je stradalo 15 osoba - poginulih nije bilo, četiri su osobe teško, a 11 ih je lakše ozlijeđeno.

Najviše je bilo sudara vozila iz suprotnih smjerova i slijetanja vozila s ceste, a potom slijede udari u parkirano vozilo. Najčešći uzrok bila je nepropisna odnosno neprilagođena brzina, a slijedi nepoštivanje prednosti prolaska.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI