Pokazali kako su prirodni predmeti zanimljivi

11.05.2012. | Karlo Balenović
Pregleda: 5748

Da matematika, fizika, kemija, biologija i astronomija mogu biti zanimljivi predmeti pokazali su požeški gimnazijalci u četvrtak na danu matematike i prirodoslovlja u sklopu Tjedna Gimnazije.

Tako je jučer Gimnaziju posjetilo oko 300 učenika svih gradskih osnovnih škola koji su po grupama mogli razgledati pripremljeni program. Zadatke i trikove s brojevima pripremili su srednjoškolci. Gledanjem stanica i organizama mikroskopom te promatranjem ljudskog tijela prošlo se kroz područje biologije, a nakon toga na red su došli pokusi iz kemije. Da su pokusi iz fizike prisutni u svakodnevnom životu dokazali su profesori i njihovi asistenti pokazavši nastajanje valova, svjetlosti te strujni krug.

Na samom vrhu škole učenici su posjetili zvjezdarnicu odakle su mogli vidjeti gotovo cijelu Požegu, a teleskopom su gimnazijalci pokazali pojavu sunčevih pjega. U isto vrijeme u gimnazijskoj knjižnici održano je predavanje i prezentacija "Zlatni rez u zlatnoj dolini" koju su također pripremili učenici sa svojim mentorima i prikazali kako ovaj pojam nije prisutan samo u umjetnosti nego i u slavonskim nošnjama, instrumentima, požeškim građevinama, a na kraju i samoj Gimnaziji.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI