Štajduhar još nije sazvao sjednicu: HSLS traži njegovu ostavku

10.05.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 5399

Prošla su puna tri mjeseca od zadnjeg saziva redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Požege, što znači da je prekršen Zakon o jedinicama lokalne i područne samouprave, upozorava požeški HSLS u priopćenju za javnost.

"Prema spomenutom zakonu Vlada RH mora raspustiti predstavničko tijelo, u ovom slučaju Gradsko vijeće, ako ono ne može donositi odluke iz svoga djelokruga dulje od 3 mjeseca", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik GO HSLS-a Daniel Majer.

Svečana sjednica nije redovna


Zadnja redovna sjednica GV Požega održana je 10. veljače. U međuvremenu je održana i svečana sjednica za Dan grada, ali ona, prema Majerovim riječima, nije valjana kao redovna jer ne mora imati kvorum, nema redovni dnevni red niti se na njoj donose odluke.


Vlada vjerojatno neće raspustiti Gradsko vijeće, ali HSLS zbog ovog propusta traži ostavku predsjednika Gradskog vijeća Zvonimira Štajduhara.

Predsjedniku 25.000 kuna po sjednici

"Mi se protivimo skupim prijevremenim izborima, ali zahtijevamo političku odgovornost predsjednika vijeća. Čovjek koji porezne obveznike stoji preko 25.000 kuna po sjednici Gradskog vijeća trebao bi imati puno više odgovornosti", navodi se u dopisu HSLS-a.

Gradska uprava skriva kontakte

Do odgovora predsjednika vijeća Zvonimira Štajduhara zasad ne možemo doći jer na službenoj stranici Grada Požege nigdje nije objavljen kontakt e-mail ili telefonski broj na koji bi građani i novinari mogli postaviti pitanja predsjedniku Gradskog vijeća, što je još jedan minus transparentnosti Grada Požege. Na telefone u gradskoj upravi i Uredu gradonačelnika nitko se ne javlja.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI