Grad raskida ugovor o najmu zbog duga od 75.000 kn

Hotel Pakrac
(FOTO: Mario Barać)

09.05.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 5063

Grad Pakrac pokrenut će postupak raskida ugovora o najmu prostora Hotela Pakrac s tvrtkom "Dubravka" d.o.o., potvrdio nam je gradonačelnik Davor Huška.

- Naša potraživanja prema njima sada već premašuju 75.000 kuna. Radi se o sedam mjeseci neplaćenog najma. Dio su platili kompenzacijom, ali ne možemo više čekati s naplatom radi zakona. Iako bih želio da ostvare planove i preurede prostor, kao odgovorna osoba u Gradu moram postupati sukladno zakonu - rekao je Huška.

Posljednju opomenu pred raskid ugovora Grad Pakrac poslao je na adresu tvrtke u vlasništvu poduzetnika Josipa Džombe još 2. svibnja, no on nam je u srijedu rekao da ne zna za to.


- Ja sam evo o raskidanju ugovora prvi put čuo od novinara. Zato to ne mogu ni komentirati, dok ne vidim dopis iz Grada. Očekujem da se nađem s gradonačelnikom i s predstavnicima Grada, da se probamo dogovoriti. Mi smo planirali preurediti prostor, sad ćemo vidjeti što će s tim biti - rekao je Džomba za 034portal.


Neslužbeno doznajemo kako ista tvrtka ima dugovanje i prema Komunalcu u iznosu od više desetaka tisuća kuna pa je teško očekivati da će u kratkom roku uspjeti sve namiriti i zadržati vođenje hotela. Ukoliko dođe do raskida ugovora, što je sada prilično izvjesno, jedini hotel u Pakracu bit će privremeno zatvoren.

- Zatvaranje hotela neće dugo trajati jer za 5. lipnja zakazana je sjednica Gradskog vijeća na kojoj ćemo predložiti novi javni natječaj za najam Hotela. Mislim da dosadašnja cijena od 11.000 kuna nije primjerena Pakracu, predložit ću da nova cijena bude 5.000 kuna, no konačnu će odluku donijeti Gradsko vijeće - ustvrdio je gradonačelnik Huška, potvrdivši kako ima zainteresiranih koji bi rado preuzeli hotel.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI