Generali učenicima: Rat je najveće zlo, mir nema alternative

Okrugli stol u Hrvatskom domu
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

04.05.2012. | Mario Barać
Pregleda: 9854

Svaki rat zaslužuje osudu jer je rat najveće društveno zlo koje i desetljećima kasnije razara društvo i teško devastira prostor. Stoga mir nema alternative, ali mir u kojem svaki pojedinac poštuje dogovorena pravila.

Poručio je to general zbora Josip Lucić najmlađim posjetiteljima, učenicima 3. i 4. razreda srednjih škola iz Požege, Nove Gradiške, Novske, Daruvara i Pakraca koji su nazočili danas održanoj javnoj tribini koja je u povodu 17. obljetnice Vojno redarstvene akcije "Bljesak", održana u Hrvatskom domu  dr. Franjo Tuđman u Pakracu.


Foto: Dušan Mirković/PIXSELL


General zbora Lucić im je također poželio da nikada ne budu u prilici da mir, domovinu, demokraciju i slobodu moraju braniti oružjem kao što su to bile prisiljene njegove generacije činiti protiv srpske oružane agresije.  Na ovoj tribini koju je organizirala Udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Pakrac-Lipik sudjelovali su još i generali HV-a i MUP-a Marijan Mareković, Marko Lukić i Tomo Medved, te dr. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno dokumentacijskog centra Domovinskog rata. Predavači su govorili o političkim i sigurnosnim prilikama u Hrvatskoj uoči početka agresije, te najvažnijim ratnim operacijama na području zapadne Slavonije provedenim u razdoblju 1991. do 1995. godine.



Foto: Dušan Mirković/PIXSELL



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI