Slavonija bus nastavlja prevoziti učenike iz Velike i Jakšića

Autobus Slavonija busa
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

19.04.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 6352

Autobusi Slavonija busa od danas su nastavili prevoziti srednjoškolce s područja općina Velika i Jakšić.

- Udruga roditelja Velika-Jakšić osnovana je i registrirana u nadležnim državnim i županijskim institucijama pa smo odmah krenuli s prijevozom sada, kada je zadovoljena pravna forma - rekao nam je Vlado Boban, načelnik općine Velika i predsjednik Udruge Ve-Ja.

Načelnik dodaje kako će udruga moći izabrati i drugog prijevoznika, a sve će odluke donositi članovi zajednički na skupštini. Postoji mogućnost organizacije manifestacija s ciljem prikupljanja sredstava koji će biti donirani za učenički prijevoz.


- Osobno ću se, kao načelnik Općine, pobrinuti da pronađemo i zainteresirane tvrtke, koje će nam svojim donacijama pomoći da još više pomognemo roditeljima i da članovi udruge tako još manje plaćaju prijevoz učenika. To će biti nešto kao zaklada za stipendiranje nadarenih učenika i studenata - objasnio je Boban.


Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić i dopredsjednik Udruge Ve-Ja, složio se s Bobanovim planovima.

- Mi smo tu da podržimo naše mještane, zato smo i osnovali udrugu. Ovo je tek početak, slušat ćemo potrebe roditelja i učenika i prema njima ćemo raditi dalje - rekao je Kovačević.

Podsjetimo, osnivanje Udruge roditelja Velika-Jakšić uslijedilo je kao rezultat ocjene nezakonitosti dosadašnjeg prijevoza učenika na području ovih općina jer, prema nalazu Inspekcije Ministarstva prometa, naručitelj usluge mora biti ujedno i platitelj u potpunosti, a u ovom su slučaju općine, koje sufinanciraju učenički prijevoz, plaćale svoj dio cijene prijevozniku, dok su drugi dio mjesečne karte plaćali roditelji. Osnivanjem udruge taj je pravni problem riješen, nadaju se roditelji i načelnici općina.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI