Slavonija bus ostaje u igri: Pronašli način kako zadovoljiti formu

Župan Marijan Aladrović (lijevo) s načelnicima Kovačevićem i Bobanom
(FOTO: Mario Nakić)

13.04.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 12144

Župan Marijan Aladrović okupio je danas u svome uredu načelnike općina Velika i Jakšić, Vladu Bobana i Ivicu Kovačevića te predstavnike Ministarstva prometa i njegove inspekcije te su održali sastanak zatvoren za javnost na temu učeničkog prijevoza koji je prekinut na području ovih općina zbog pravnih komplikacija. Nakon sastanka, na koji ipak nisu pozvani prijevoznici, Boban i Kovačević ustvrdili su kako su našli način kako zadovoljiti pravnu formu i zadržati sadašnju cijenu mjesečne karte za učenike.

- Predstavnici Ministarstva su nam rekli način kako možemo zadovoljiti formu, mi ćemo se toga držati i imat ćemo rješenje. Nisam jedini načelnik u Hrvatskoj s takvim ugovorom, ali mi ćemo zadovoljiti formu ako oni to žele. Mi nismo tu ni zbog APP-a ni zbog Slavonija busa ni zbog Hrvatskih željeznica. S kim će se djeca voziti to će njihovi roditelji sami odlučiti. Mi smo samo odradili posao da spustimo cijenu karata - rekao je Vlado Boban, načelnik općine Velika.

- Mi smo išli s dobrom voljom jer vozni red nije bio dobro usklađen, a i cijena karata za Jakšić koji je udaljen 8 kilometara od Požege je kod prijašnjeg prijevoznika bila abnormalno visoka. Nije nam želja nekoga podcjenjivati, već nam je želja da bude zdrava konkurencija, u cijeni i kvaliteti prijevoza. Uskladit ćemo ugovore kako traži ministarstvo i nastojat ćemo da učenici imaju normalan prijevoz do škole i nazad. Mi nećemo odustati, ostat ćemo dosljedni jer mislim da smo u pravu. Prepolovili smo cijenu karata koja je sada duplo jeftinija ne samo u našim općinama, nego i u cijeloj županiji. Nije mi jasno da inspekcija prvo radi rigorozne mjere - rekao je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.


Kovačević je dodao kako i on ima srednjoškolskog učenika i nije mu svejedno hoće li plaćati 570 ili 200 kuna mjesečno, kao što nije svejedno i drugim roditeljima. Kovačević je najavio već danas osnivanje udruge građana u Jakšiću, preko koje će roditelji plaćati prijevoz svojim učenicima kao i dosad, ali će na taj način pravna forma biti zadovoljena.


Budući da postupak osnivanja udruge traje oko tjedan dana, postavlja se pitanje kako će srednjoškolci dotad pohađati nastavu.

- Vozit ćemo ih mi ako treba. Evo, ja ću osobno svojim vozilom svakodnevno prevoziti učenike iz Velike u školu i nazad - ponudio se Boban, a s njim se složio i Kovačević.

Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović ustvrdio je kako je glavni cilj postignut, a to je jeftiniji učenički prijevoz u cijeloj županiji.

Predstavnici Ministarstva prometa i Inspekcije nisu ništa komentirali jer nemaju ovlasti davanja izjava medijima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI