Hajduk u Kaptolu, Slavonija u Velikoj: Dolaze po 3 boda!

30.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 4054

Pred nama je najzanimljiviji vikend za sve koji prate 1. županijsku nogometnu ligu. Sastaju se prva i druga te treća i četvrta momčad na ljestvici, neki će u nedjelju znati jesu li još u igri za prvaka ili su im šanse svedene na minimum.

Poleti: Bit će teško, ali moramo pobijediti

Prva na redu sutrašnja je utakmica u Velikoj, gdje će se četvrtoplasiranim domaćinima suprotstaviti trećeplasirana Slavonija iz Požege. U prvoj polusezoni Papuk je u Požegi slavio velikom pobjedom 5:0, ali tada je igrala u mnogočemu drukčija momčad Slavonije. Ovoga puta bit će to sraz igrački ojačane i kvalitetne ekipe iz Požege i mlade, ali vatrene ekipe Veličana. Slavonija je favorit, ali Papuk je u srijedu, pobijedivši Lipik 3:1, pokazao da može igrati protiv svakoga.


- Još uvijek smo pod dojmom utakmice protiv Lipika. Slavonija je u sutrašnjoj utakmici definitivno favorit, ali mi ćemo svejedno igrati napadački jer tako jedino znamo. Ako igrači budu igrali kao protiv Lipika, onda bismo mogli očekivati i bodove - rekao je Damir Bognar, trener Papuka.


Krešo Poleti, trener Slavonije respektira mladu ekipu iz Velike.

- Papuk je protiv Lipika bio odličan i mi smo ovu utakmicu ozbiljno shvatili. Pripremamo se, najvažnije je da nam nitko neće nedostajati i da nema ozljeda iz prijašnjih utakmica. Bit će teško, ali mi moramo ići na pobjedu ako želimo ostati u igri za 1. mjesto - rekao je Poleti.

Petrinec: Što bismo mogli s jednim bodom?

U drugom derbiju, u nedjelju će u Kaptolu istoimena vodeća momčad dočekati drugoplasirani Hajduk iz Pakraca. U zadnjoj njihovoj utakmici, odigranoj lani u Pakracu, Kaptol je pobijedio rezultatom 0:3. Unatoč tomu, Pakračani dolaze u Kaptol samo s jednom namjerom - uzeti 3 boda.

- Kaptol je vodeća momčad u ligi, i što je još važnije, primili su najmanje golova. To znači da će biti jako teško, ta će utakmica biti pravi ispit naše zrelosti i kvalitete. Probat ćemo ih dobiti našom visokom igrom i pokušat ćemo im ne dopustiti protok lopte po terenu. Igrat ćemo napadački - kaže Đuro Petrinec, trener pakračkog Hajduka.

Na pitanje bi li Hajduk bio zadovoljan izjednačenim rezultatom u Kaptolu, Petrinec je negativno odgovorio.

- Što bismo s jednim bodom? To bi nas vratilo opet u situaciju u kojoj je Hajduk bio na kraju jesenskog dijela prvenstva, nazad na treće mjesto.

Milan Tomljenović, trener NK Kaptol, kaže da ne bi bio razočaran ni bodom.

- Kao uvijek, Kaptol igra da pobijedi. Mi ćemo dati sve od sebe da pred svojom publikom opravdamo naslov vodeće momčadi u ligi, raspoloženje u klubu je dobro i pripreme teku u najboljem redu. Ukoliko se ipak dogodi da bude neriješeno, ni to ne bi bio smak svijeta za nas - kazao je trener Kaptola, koji trenutačno ima 4 boda prednosti ispred drugoplasiranog Hajduka i 5 bodova ispred trećeplasirane Slavonije.

Derbi začelja u Mihaljevcima: Croatia - BSK Buk

Još jedan derbi, ali derbi začelja, igrat će se u nedjelju u Mihaljevcima. Domaći će NK Croatia dočekati BSK Buk. I jednoj i drugoj ekipi očajno treba pobjeda da bi se koliko-toliko odlijepili od samoga dna jer bi ove sezone mogla i do 4 kluba ispasti iz 1. ŽNL.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI