Pavković odgovara: Kutjevački je proračun bio duplo veći!

Ante Pavković, bivši gradonačelnik Kutjeva
(FOTO: Arhiv)

29.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 4381

"Izjave aktualnoga gradonačelnika proizvoljne su i netočne, a njihov je cilj diskreditiranje moje sposobnosti i rezultata koje sam postigao tijekom moga grado/načelnikovanja Kutjevom", tvrdi Ante Pavković, bivši kutjevački gradonačelnik u odgovoru na tvrdnje sadašnjega gradonačelnika Ivice Nikolića kako je Grad Kutjevo u svojevrsnom zatočeništvu dugova iz prošlosti, koji svako malo izviruju i koče aktualne projekte.

Iz priopćenja Nikolićeva prethodnika izdvajamo:

Stvarne obaveze na kraju 2009. godine iznosile su 2,2 milijuna kuna. Uz napomenu da sam dogovorio u Fondu za regionalni razvoj i Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja potporu u iznosu od 1,3 milijuna te 650.000 iz drugih izvora (Županija i Ministarstvo gospodarstva). Trebalo je samo otići u Zagreb i Požegu i okončati ranije dogovorene aktivnosti. Zašto se to nije znalo ili htjelo učiniti, zaista ne znam. Istina, nije bilo pismene primopredaje, ali je ona obavljena 1. i 2. lipnja 2009. godine sa svim potrebnim informacijama i obrazloženjima uz prisustvo aktualnog gradonačelnika.


Proračun za vrijeme moga mandata bio je između 14 i 17 milijuna kn, a u periodu 2009.-2012. jedva da je 5,5 - 6 milijuna kn. Stvar je, dakle, potpuno jasno u nesposobnosti i neznanju povlačenja sredstava iz drugih izvora. Da bi se osiguralo puko preživljavanje, početkom godine se uzimaju pozajmice jedne banke da bi se po isteku roka vraćanja uzela pozajmica od druge banke da se prva vrati...


Rezultat toga je potpuno zaostajanje Kutjeva na svim područjima. Nema vizije; nema planova; nema konkretnih projekata itd. Kao najnoviji dokaz daljnje erozije je trenutno stanje športa i športskih objekata. Nažalost, takvom stanju pored gradonačelnika dio krivice snosi i Gradsko vijeće, kao i Gradska uprava.

Stoga je najlakše sve probleme prebaciti na "bivše". Ali to je već pročitano štivo u koje još samo vrlo rijetki mogu povjerovati.


Priopćenje je potpisao bivši kutjevački gradonačelnik Ante Pavković.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI