Presretni: Humane zvijezde darovat će im nove dresove

Sportaši iz lipičkog doma za djecu imaju razloga za zadovoljstvo
(FOTO: Mario Barać)

29.03.2012. | Mario Barać
Pregleda: 2603

Poznati humanitarac Branko Tušek prvi put je u Lipiku, a za Dom za djecu bez roditeljske odgovarajuće skrbi čuo je preko svojih prijatelja iz Pakraca i Lipika. Humane zvijezde Hrvatske, čiji je on koordinator, organiziraju akcije koje su isključivo usmjerene prema djeci s poteškoćama u razvoju i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

- Odlučili smo da prilikom ove prvog posjeta djeci doniramo 40-ak odjevnih predmeta – hlača, majica, pulovera, trenirki, a uskoro se vraćam s novom garniturom dresova za sportsku selekciju doma - rekao je Tušek jučer u Dječjem domu Lipik. U akcijama "Humane zvijezde Hrvatske" sudjeluju poznati sportaši, estradne zvijezde i političari.




Vrijednost donirane odjeće Dječjem domu je oko 15.000 kuna, posjet Lipiku bila je 38 akcija humanih zvijezda, a prema Tušekovoj procjeni, do sada su za pomoć djeci prikupili oko 4,3 milijuna.


Kako je pojasnio Goran Nikles, ravnatelj Doma, u ovoj ustanovi je trenutno 30 djece u cjelodnevnom i 11 djece u poludnevnom boravku i razumljivo je da su se upravo djeca najviše radovala ovoj donaciji.





– Baš nam trebaju novi dresovi jer na sportskim igrama domova Slavonije, na kojima nastupamo već godinama, igramo u starim dresovima, rekla je 15-godišnja Jasmina iz Novske koja je u domu već više od 3 godine. U domu je 3 godine i 12-godišnja Julijana Juhas iz Jasenovca koja se na igrama domova natječe u košarci i odbojci, najtrofejnijem sportu lipičkog Doma.

Ženska odbojkaška ekipa posljednjih pet godina redovni je sudionik finala državne završnice domova Hrvatske na kojem sudjeluju djeca iz 14 domova, a naslov najboljih u državi su osvojile 2009. i 2011. godine.

– I ove godine smo krenuli dobro jer smo na prvom natjecanju domova Slavonije koje je održano u Osijeku osvojili prvo mjesto u odbojci, i djevojke i dečki, pojasnila je Julijana.

- Ovdje stvarno imamo super uvjete za bavljenje sportom, igrališta su osvijetljena, imamo i svu potrebnu opremu i lopte, pohvalio se 14-godišnji Zlatko Osmanović iz Virovitice, svestrani sportaš koji se, uz nogomet i odbojku, natječe i u košarci, stolnom tenisu i atletici.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI