Kovačević: Općina Jakšić je itekako opravdala svoju svrhu

Ivica Kovačević, načelnik Općine Jakšić ispred temelja za općinski dječji vrtić
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

29.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 6020

Kada se govori o svrsishodnosti općina u Republici Hrvatskoj, Općina Jakšić je itekako opravdala svoju postojanost, tvrdi njezin načelnik Ivica Kovačević koji je na današnjoj konferenciji za medije iznio najvažnije ostvarene projekte, kao i one na kojima se još radi.

Ostvareni komunalni projekti

Sva su naselja plinificirana mrežom dugom 48 kilometara, kanalizacija je izgrađena u Eminovcima, Radnovcu, Rajsavcu, Bertelovcima i produljenje u Jakšiću, što je ukupno 15 kilometara, a iznosi 16 milijuna kuna. Realiziran je vodovod u Eminovcima, Radnovcu, Rajsavcu, Bertelovcima i Treštanovcima, ukupne vrijednosti oko 10 milijuna, a radi se u Svetinji. U izradi su projekti i lokacijske dozvole za vodovodnu mrežu koja će prolaziti Tekićem, Cerovcem i Granjem.


Izrađen je nogostup Jakšić - Radnovac vrijednosti 2,4 milijuna kuna, osnovnoškolska sportska dvorana (9 mil.), vatrogasni dom, dva navalna vozila, jedan kombi i vatrogasna oprema vrijednosti oko 2 mil. kuna.


Zemljište i voda

- Ponosan sam na program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem. Prodano je oko 448 hektara zemlje, a od ukupno 66 kupaca čak je 64 s područja naše općine. Preostalo je još oko 180 hektara za prodaju - istaknuo je načelnik Kovačević.

Načelnik nije zaboravio napomenuti kako je izvršena sanacija i zatvaranje divljih deponija, izgrađena javna rasvjeta i obnovljena je niskonaponska mreža Radnovac - Jakšić - Bertelovci - Tekić - Granje. Zahvalio se na dosadašnjoj pomoći predsjedniku Općinskog vijeća Marku Ćališu, vijećnicima, svome zamjeniku Slavku Jarošu, Hrvatskim vodama, Tekiji, HEP-u, Hrvatskim cestama, ministarstvima, fondovima od FRR, EIB II, pa i unaprijed se zahvalio EIB III fondu i Fondu zaštite okoliša.

Planovi i radovi u tijeku

Među planovima i aktualnim radovima u općini Jakšić, Kovačević se pohvalio započetom izgradnjom dječjeg vrtića, najavio je projekt kanalizacije u Treštanovcima da će kandidirati za europski fond IPARD, a u tijeku je pribavljanje lokalcijske dozvole i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za gospodarsku zonu koja bi trebala biti na 16,2 hektara. Načelnik tvrdi da već ima zainteresiranih investitora.

- Interes je pokazala jedna austrijska firma za proizvodnju plina i električne energije iz biomase. Mislim da se radi o ozbiljnim investitorima - kaže Kovačević.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI