Zavod za socijalnu skrb: Margeti je odobrena pomoć

Milan Margeta s otpusnim pismom iz zatvora u Remetincu
(FOTO: Mario Nakić)

28.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 6585

Iz Zavoda za socijalnu skrb Požeško-slavonske županije u redakciju 034portala stiglo je priopćenje kojim reagiraju na članak o Milanu Margeti, bivšem zatvoreniku koji nam se nedavno požalio da je njegov zahtjev za pomoći odbijen u njihovom centru u Požegi.

U priopćenju iz Zavoda stoji:

Gospodin Margeta se 05. listopada 2011. godine zaista obratio ovom Zavodu za socijalnu skrb sa zahtjevom za odobravanje jednokratne  pomoći, koja mu je istoga dana i odobrena, te je tom prilikom upoznat i sa ostalim pravima u sustavu socijalne skrbi, sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi ( „ NN“ 57/11 ), koje bi mogao ostvariti kao osoba koja nema sredstava za uzdržavanje a trenutno ih svojim radom ne može ostvariti. Isti je gospodin, 14. studenog 2011. godine, podnio zahtjev za priznavanje prava na pomoć za uzdržavanje sa svom potrebnom dokumentacijom,  ali obzirom, da je jedan od osnovnih zakonskih uvjeta za ostvarivanje prava na pomoć, biti prijavljen u evidenciji nezaposlenih osoba kod  Zavoda za zapošljavanje, kao tražitelj posla a gospodin Margeta je zbog samo njemu znanih razloga  brisan iz evidencije Zavoda za zapošljavanje, te mu je sukladno zakonu,  zahtjev za priznavanje prava na pomoć za uzdržavanje odbijen. Gospodinu Margeti je i 23. siječnja 2012. godine, na vlastiti zahtjev odobrena jednokratna pomoć.


Priopćenje potpisuju Mirjana Jugović, stručna radnica i Ružica Alaber, privremena ravnateljica Zavoda za socijalnu skrb Požeško-slavonske županije.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI