Kandidati trebaju priložiti fotokopiju osobne

Gradska kuća u požegi
(FOTO: Mario Nakić)

27.03.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 3335

Gradsko izborno povjerenstvo za mjesne odbore izdalo je danas obavijest kojom od kandidata za vijeća mjesnih odbora traži da uz prijavu prilože i presliku osobne iskaznice. U gradskom izbornom stožeru saznajemo kako takva uputa do danas nije objavljena, ali je na snazi bila i tijekom prošlih izbora za mjesne odbore u Požegi.

Naime, u redakciju nam se javio čitatelj koji sudjeluje u izborima, a kojemu je današnja obavijest sasvim novi moment u izboru za vijeća požeških mjesnih odbora. Ustvrdio je kako se uz prijavu do danas trebalo od kandidata prikupiti samo OIB i potpisanu izjavu o prihvaćanju kandidature, a da preslike osobnih iskaznica sada predstavljaju dodatni posao u ionako kratkom roku kojega imaju za predaju kandidacijskih lista.

U gradskom izbornom stožeru predsjednik Jure Šain pojasnio je da se prilaganjem osobne iskaznice uz izjavu o prihvaćanju kandidature izbjegava trošak ovjere kod javnog bilježnika te da se na taj način identificiraju kandidati na predloženim listama.


To znači, rekao je Šain, da će veće stranke koje će imati liste za sve mjesne odbore prikupiti potpisane izjave kandidata i uz nju priložiti presliku njegove osobne iskaznice. Ovakvim postupkom kandidati neće morati dolaziti osobno u izborni stožer nego će svu proceduru moći obaviti jedna osoba prilikom predaje lista, rekao je Šain.


Rok za predaju kandidacijskih lista na izborima za vijeća mjesnih odbora u Požegi je do ponoći 1. travnja. Izbori će se održati 29. travnja.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI