Požega je grad bez ideje i vizije za mlade

Ivona Takač, Igor Čorković, Dražen Đurović, Marko Bulj i Igor Gelenčer
(FOTO: Vjeran Blašković)

26.03.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 19023

- Problemi mladih su ključno društveno pitanje. Sve nas je manje, prirodni prirast je nizak, a mladi se ne vraćaju iz mjesta gdje studiraju. Povratak u Požegu sigurno im znači povratak na burzu, izjavio je predsjednik požeško-slavonskog HDSSB-a i saborski zastupnik Dražen Đurović. Rekao je kako u dosadašnjoj politici u gradu nedostaje inicijativa za mlade, ideje i vizije, pa tako i želja da se mladima pomogne.

Povjerenik mladeži te stranke za županiju Igor Čorković istaknuo je kako u Požegi ne postoji niti jedna udruga koja okuplja mlade, a da je vrlo važno mladima probuditi svijest koliko je važno da sudjeluju u svemu u čemu sudjeluju i stariji.

Problem neizgrađene sportske dvorane na Ratarnici, natkrivenog bazena i atletskog stadiona istaknuo je član stranke Marko Bulj rekavši da podržava sve aktivnosti za izgradnju infrastrukture za mlade poput igrališta koje bi trebala imati sva požeška naselja. Izrazio je i žaljenje što je uništen Bike park pored Orljave u kojega je uloženo 70.000 kuna.


Kao važan segment život mladih u gradu istaknuo je izgradnju centra za mlade s raznim sadržajima dodajući kako je Požega grad prijatelj djece.


Najveći problem mladih je nezaposlenost. Kao rješenje problema povratka mladih u grad nakon školovanja vidimo što više stipendiranja deficitarnih zanimanja, rekao je mladi HDSSB-ovac Igor Gelenčer.

Ivona Takač pojasnila je da je prešla iz HSLS-a u HDSSB jer je to stranka u kojoj se radi, za razliku od drugih stranaka u kojima se puno priča, a malo djeluje.

Izborna skupština mladeži HDSSB-a za našu županiju najavljena je za 20. travanj.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI