Piromani spavaju mirno: U 3 od 4 slučaja nisu otkriveni!

Požar u Gornjim Vrhovcima
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

23.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 3263

Policija i Centar 112 svakodnevno bilježe nove požare na otvorenom području, a vatrogasci su već dulje od tjedan dana najangažiranije društvene snage. Samo jučer zabilježeno je šest požara na području Požeško-slavonske županije, od Batinjana na pakračkom do Zagrađa na pleterničkom području.

Od početka godine PU požeško-slavonska je evidentirala 93 požara na otvorenom prostoru. Počinitelji su poznati u 25 slučaja, što znači da svaki četvrti počinitelj biva uhvaćen. Utvrđeno je da se radi mahom o starijim osobama, prosječne starosti 50 godina. Oni su palili korov ili drugi otpad na njivi, a vatra se proširila zahvaljujući njihovoj nepažnji.

Najmlađi počinitelj ima 30, a najstarija izazivačica požara stara je čak 82 godine. Omjer muškaraca i žena među počiniteljima je 60:40 u korist muškaraca, izvijestio nas je Krunoslav Kokić, službenik za odnose s javnošću PU požeško-slavonske.


Predviđena kazna za nenamjerno izazivanje požara iznosi dvije do 15 tisuća kuna, a za namjerno izazivanje požara može biti do 150.000 kuna ili 60 dana zatvora.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI