Županija usvaja cjenik navodnjavanja za Kaptol

Navodnjavanje povrća
(FOTO: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL)

19.03.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 3919

Višegodišnja priča o navodnjavanju 40 hektara površine u Kaptolu polako se bliži kraju, a danas će točku na i staviti županijska skupština koja bi trebala usvojiti cjenik navodnjavanja na tom području.

Troškove koje će podmirivati korisnici sastoje se od fiksnog i varijabilnog dijela. Fiksni trošak po hektaru navodnjavanje površine naplaćivat će se u iznosu 1080 kuna godišnje, a rasporedit će se na 7 mjeseci koliko će se sustav tijekom godine koristiti.

U formuli za izračun varijabilnog dijela nalazi se naknada za korištenje voda u iznosu 0,72 kune po prostornom metru potrošene vode i korekcijskog koeficijenata ukupnog iznosa naknade koji iznosi 0,1.


Tako će korisnici za recimo 1000 prostornih metara potrošene vode, koliko je predviđeno da je potrebno za povrtlarske kulture, u obračunskom razdoblju od mjesec dana plaćati ukupno 72 kune (0,72 x 1000 x 0,1) za varijablne troškove.


Mjesečna naknada po hektaru navodnjavanja površine iznosit će zbroj fiksnog troška podijeljenoga sa sedam (1080/7) + varijabilni dio prema gore navedenom načinu izračuna koji ovisi o količini potrošene vode.

Premo tome cijena prostornog metra vode za navodnjavanje iznosila bi oko 0,22 kune što je najpovoljnija cijena u Hrvatskoj. Ove cijene određene su samo za 2012. godinu, sljedeće godine napraviti će se novi cjenik na osnovu pokazane provedbe ovakvih odluka.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI