Vatrogasci ugasili 50 požara, mole: Suzdržite se od paljenja!

Požar u Gornjim Vrhovcima
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

19.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 2718

Požar iznad Gornjih Vrhovaca, koji je trajao tri dana, konačno je ugašen jučer oko 17 sati. Ukupno je izgorjelo više desetaka hektara šume. Trenutačno nije aktivan više nijedan požar, saznajemo u Županijskom centru 112 Požega.

FOTO Pogledajte fotografije gašenja u Gornjim Vrhovcima.

Jučer je izbilo 18 požara, što znači da je tijekom cijelog proteklog vikenda, od petka do nedjelje, gorjelo na 50-ak mjesta u našoj županiji. Tijekom jučerašnjeg dana vatrogasci su imali intervencije u Velikoj (dvaput), Gornjim Vrhovcima, Seocima, Orljavcu, Grabarju, Rasnoj, Novom Štitnjaku, Bratuljevcima, Bujavici, Dobrovcu, u lipičkim vinogradima, Bilicama, Alilovcima, Novom Selu, Venju, Dragoviću i u Industrijskoj ulici u Požegi. Uglavnom je gorjela niska trava i raslinje.


Ne palite vatru!


- Ovako velik broj požara i vatrogasnih intervencija u jednom vikendu nismo godinama zabilježili. Pozivamo građane da se suzdrže od bilo kakvog paljenja vatre na otvorenom prostoru jer su povoljni vremenski uvjeti za njezino širenje - rekao je Slavko Marinac, pročelnik Područne uprave za zaštitu i spašavanje Požega.

LINK Pročitajte jučerašnji izvještaj o požarima.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI