Na rubu sukoba: Vratar završio u bolnici, stigla i policija

Igrači Lipika prenose ozlijeđenog Bendelju u vozilo Hitne pomoći
(FOTO: Mario Barać)

17.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 10229

Potres mozga, osam žutih kartona, jedan crveni, policijski ispraćaj - to su samo neki od događaja koji su popratili subotnju utakmicu 3. HNL - istok između Lipika i cerničke Mladosti. Lipik je na kraju izgubio rezultatom 1:3, pao je na zadnje mjesto na ljestvici, ali igrači i trener kluba, kao i još mnogi prisutni, tvrde da su pokradeni.

Središnji događaj, koji je obilježio daljnji tijek utakmice, dogodio se prije 20. minute. Vratar Lipika Elvis Bendelja u nenamjernom duelu biva udaren u glavu, no nastavlja braniti. Ubrzo shvaća da mu nije dobro i ruši se na zemlju. Liječnici su dijagnosticirali potres mozga.


Foto: Mario Barać


- Kada je Bendelja morao napustiti igru, nije ga imao tko zamijeniti jer naš rezervni vratar nije bio raspoloživ pa smo morali staviti igrača na gol. Ognjen Kafka je stao na gol. Imali smo nekoliko prilika, ali suđenje je bilo katastrofalno. Pogotovo u drugom poluvremenu, sudac je odradio svoje i imam osjećaj da su nas opet pokrali - komentirao je Dino Bešlić, trener NK Lipik.


Bruno Boban je za Cerničane postigao dva gola, a u listu strijelaca se pred kraj utakmice upisao i Josip Martinović. Jedini gol za Lipik, a bio je to izjednačujući pogodak u 71. minuti, postigao je Mario Milašinović.

Utakmica je bila puna nesportskih tenzija prvenstveno izvan terena, od pojedinih gostujućih navijača koji su razbijenim bocama prijetili domaćima, pa do nasrtaja domaćih igrača na suce koji su činili grešku za greškom. U prvom poluvremenu je žuti karton dobio igrač Lipika Matija Šimunović za start drugog igrača. Pred sam kraj utakmice sudac mu pokazuje i drugi žuti, znači crveni karton. Taj potez, kao i još mnogi drugi, razljutili su Lipičane. Netko je na kraju zvao policiju koja je došla na ispraćaj.


Foto: Mario Barać

Dinko Terzić, trener Mladosti kazao je kako suđenje nije utjecalo na rezultat utakmice.

- Činjenica je da je Mladost kvalitetnija momčad, što smo dokazali našom igrom i čistim golovima. Istina je, sudac je u prvom poluvremenu pokazao žuti karton pogrešnom čovjeku, ali to nije utjecalo na tijek utakmice. Imali smo još dosta prilika, no njihov igrač na golu obranio je nekoliko udaraca - komentirao je Terzić, ustvrdivši kako je utakmica bila korektna.

Ozlijeđeni vratar Bendelja je pušten iz bolnice na kućnu njegu, ali ne zna se hoće li moći nastupiti idućeg tjedna protiv Otoka, gdje Lipik treba uzeti barem bod ako misli ostati u ozbiljnoj igri za ostanak u ligi.

FOTO Pogledajte više fotografija s utakmice Lipik - Mladost (C).



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI