Županija u plamenu: U subotu gorjelo na 23 mjesta

17.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 6444

20:55 Tijekom subote izbila su ukupno 23 požara na području cijele Požeško-slavonske županije. Onaj najveći, u šumi iznad Gornjih Vrhovaca kod Velike, još uvijek nije stavljen pod kontrolu. Vatrogascima je otežano gašenje zbog nepristupačnog strmovitog terena pa su prisiljeni pješice donositi vodu u naprtnjačama do požarišta. Vatra je izbila još prijepodne.

FOTO Pogledajte fotografije iz Gornjih Vrhovaca

U Centru 112 doznajemo kako je navečer izbio još jedan novi požar, u mjestu Mitrovac kod Kutjeva.


Ostali požari su ugašeni tijekom dana. Gorjelo je u Požegi, Dobrovcu kod Lipika, Velikoj, Sesvetama kod Pleternice, u Pleternici, Bučju, Ožegovcima i Kusonjama kod Pakraca, Sapni i Sovskom Dolu (općina Čaglin), Vidovcima kraj Požege, Beltežu kod Kutjeva, Kaptolu...Praktički u cijeloj Požeško-slavonskoj županiji.


U Požegi su između 11 i 15 sati izbila četiri požara. Onaj između rijeke Orljave i Osječke ulice zaprijetio je da će zahvatiti i zgrade. Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Požega brzo su reagirali i ugasili vatru.

FOTO Pogledajte fotografije gašenja požara u Osječkoj ulici.


Današnje stanje s požarima nastavlja se na jučerašnji dan, kada je policija zabilježila šest požara. Najgore je bilo u mjestu Dobra Voda kod Čaglina, gdje je procijenjena šteta na 6.600 kuna. Požar je izazvao 67-godišnjak koji je palio korov na svome polju, no nije dobro pazio pa se vatra proširila i na susjedovu njivu i šumu. Gorjelo je još u Bektežu, Gornjim Vrhovcima, Brestovcu, Bučju kod Pleternice i u Traparima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI