Obrtnički dom postao premalen za sve nezaposlene (video)

Sajam poslova u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

15.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 14441

Prostor Obrtničkog doma bio je premalen za sve nezaposlene koji su danas došli posjetiti Sajam poslova. Ponajviše zato što im je dolazak na ovaj sajam uvjet za ostanak u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ali i zato što vjeruju kako će možda uspjeti doći do zaposlenja.



Ove su godine na Sajmu bile evidentne dvije stvari: broj nezaposlenih enormno raste i veliku većinu među njima čine mladi. Ponuda poslova je u isto vrijeme sve manja.





- Imamo 17 poslodavaca koji su izložili svoje štandove i prihvaćaju zamolbe nezaposlenih. Očito je kako ovaj prostor nije više dostatan primiti sve zainteresirane pa ćemo do idućeg puta pokušati s Gradom dogovoriti neki drugi, veći. Možda stari vatrogasni dom bi bio dobar, vidjet ćemo - rekao je Ivica Tomljanović, pročelnik požeškog HZZ-a.



Osim samih razgovora nezaposlenih i poslodavaca, održana je prezentacija računalnog programa "Moj izbor", radionica o traženju posla i tribina o zapošljavanju na europskom tržištu rada.

U razgovoru s nezaposlenima doznajemo kako većina njih ipak vjeruje da će naći posao, ali ne u našoj županiji. Nadaju se sezonskom poslu na moru. Pogledajte kratku anketu.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI