Vojna oprema: Djeci novost, braniteljima nostalgija

15.03.2012. | Mario Barać
Pregleda: 4497

Pripadnici 1. gardijske brigade „Tigrovi“ stigli su danas iz Petrinje u Pakrac gdje su održali Tehničko-taktički zbor - prikaz opreme i naoružanja, koji je kod građana pobudio veliki interes.

Veliki  interes za upoznavanje sa samokresom, puškostrojnicom, jurišnom pušakom, radiovezama, protuoklopnim raketnim sustavom, snajperom, a posebno s oklopnim vozilom „Patria“, pokazala su vrtićka djeca i učenici nižih razreda pakračke osnovne škole. S jednakom strašću, ali bitno drugačijim doživljajem naoružanje i opremu su razgledavali i brojni pakrački i lipički branitelji koji su u vrijeme Domovinskog rata o ovakvoj opremi mogli tek sanjati. Najveći interes izazvalo je pojavljivanje oklopnog vozila „Patria“, modernog i suvremeno opremljenog vozila koje se proizvodi u Đakovu, a koje, uz osnovnu posadu od 3 plus 1 člana, može primiti još 7 vojnika.

Ovaj prikaz je uvertira otvaranju izložbe „Ratnici“ koja će u Muzeju Grada Pakraca biti otvorena večeras u 19 sati.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI