Bogat vikend u Pakracu: Koncerti, priredbe, izložbe i sport

Opća opasnost
(FOTO: PIXSELL)

15.03.2012. | Mario Barać
Pregleda: 2835

Brojnim događanjima u Pakracu će tijekom idućeg vikenda biti obilježen Dan Grada i blagdan sv. Josipa, zaštitnika Pakraca.

Četvrtak

Obilježavanje započinje danas i večeras Tehničko-taktičkim zborom Hrvatske vojske te izložbom „Ratnici“ koja će biti otvorena u 19 sati u Muzeju Grada Pakraca.


Petak


U petak će u zgradi Poduzetničkog inkubatora u Pakracu biti održano predstavljanje projekta „Poduzetnički inkubator Pakrac – druga generacija“, na kojem će biti potpisan i partnerski sporazum Grada Pakraca i Poduzetničkog centra Pakrac za projekt ukupne vrijednosti veće od 7,7 milijuna kuna koji će biti financiran sredstvima Europske unije, iz pretpristupnog fonda IPA 3c  - poslovna infrastruktura.

Istog dana će u Gradskoj sportskoj dvorani u Pakracu s početkom u 19 sati biti održana tradicionalna priredba „Poklon mome gradu“. Uz nastup djece i učenika svih pakračkih prosvjetnih ustanova, bit će uručene i nagrade za 9 učenika i 8 mentora koji su lani osvojili neko od prva tri mjesta na državnim i županijskim natjecanjima.

Subota

Svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će, između ostalog, biti uručena priznanja Grada Pakraca zaslužnim ustanovama i pojedincima, bit će održana u subotu 17. ožujka s početkom u 11 sati, u gradskoj vijećnici kurije Janković, a od 20 sati u Gradskoj sportskoj dvorani bit će održan koncert popularne rock grupe „Opća opasnost“, s kojom će nastupiti i članovi Tamburaškog sastava „Patria“.

Nedjelja

Nedjelja je rezervirana za sport. U Gradskoj sportskoj dvorani će biti održan tradicionalni „Dan sporta“. Od 9 sati do 15 sati svoje će vještine i znanja pokazati mladi nogometaši u kategorijama U 8 i U 10, a uz domaćina, NK „Hajduk“, gostuju i ekipe „Mladost“ Ždralovi, „Garić“ Garešnica i „Daruvar“.

Od 15 sati na teren će mladi rukometaši rođeni 2000. i mlađi, a natjecat će se igrači domaće LiPe te „Slatine“, „Daruvara“ i „Ilove“ iz Grubišnog Polja. Od 19 sati na rasporedu je i veliki prvenstveni lokalni rukometni derbi u kojem će snage odmjeriti rukometaši LiPa i „Daruvara“.

Središnji nedjeljni događaj bit će održan u Češkom domu u Prekopakri - tradicionalni susret kulturno – umjetničkih društava. Osim organizatora „Češke besede“ Prekopakra, od 16 sati nastupaju i „Seljačka sloga“ Prekopakra, „Zeleni gaj“ iz Gaja, Češke besede iz Sređana i Golubnjaka, „Pougarje“ iz Daruvarskog Brestovca te gosti iz Bosne i Hercegovine – KUD „Sveti Ivo“ iz Podmilačja. Nakon programa će u 18 sati biti organizirana i projekcija HTV-ove emisije „Lijepom našom“ koja je snimana u Pakracu.

Ponedjeljak

Na sam blagdan sv. Josipa, 19. ožujka, u 11 sati će u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije biti služena svečana sveta misa, a ranije će izaslanstva Grada iu udruga položiti vijence i zapaliti svijeće na Spomen obilježju na pakračkom groblju, te ispred spomenika dr. Franje Tuđmana, na istoimenom pakračkom trgu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI