Obitelj vatrogasci: Jedina želja nam je pomagati drugima

Svi iz obitelji Damjanović su članovi DVD-a Biškupci
(FOTO: Vjeran Blašković)

15.03.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 5901

- Sestra Marina drži crijevo, a ja i Marijana pumpamo. Volimo biti vatrogaskinje, priča nam jedanaestogodišnja Josipa Damljanović, koja je s cijelom obitelji - tatom Zdenkom, majkom Stojom i bratom Mirkom (5) članica DVD-a Biškupci.

Prilikom vraćanja s priprema za županijsko vatrogasno natjecanje u Kutjevu u rujnu prošle godine Marina i Josipa nastradale su kada ih je pred kućom ostavilo vatrogasno vozilo. Na njih je naletio automobil, a obje su se oporavile.

Nisu vidjele automobil


- Djeca su pogledala na cestu, ali najstarija nije vidjela vozilo koje je odozdola naišlo. Vozilo je udarilo Josipu, a za njom je išla i Marina (7), ona je imala prijelom natkoljenice, pala je. To je sve gledala sestra Marijana (9), vozač vatrogasnog kombija je stao. Iz susjedstva u pomoć odmah je priskočila viša medicinska sestra, prisjeća se te večeri otac Zdenko sretan što je priča unatoč svemu dobro završila. Josipa je bila 52 dana cijela u gipsu, teško je bilo svima, dodaje.


Nada se da će ga djeca po uspješnosti i nadmašiti. Govori što za njega znači biti vatrogasac.
- Za mene osobno biti vatrogasac znači svima pomoći. S 20 godina sam već bio u vatrogascima. Radio sam u Voćinu i vratio se ovdje, a tada su i žena i djeca postali vatrogasci, kaže nam.

Josipa će sestre i braću naučiti što zna o računalima

Općina Velika kao gestu i podršku hrabrim, vrijednim djevojčicama i obitelji Damljanović poklonila je prijenosno računalo, a poklon pakete donirala im je i tvrtka Zvečevo i Vatropromet.


Obitelj Damljanović u vijećnici Općine Velika

- To za mene znači da ima budućnosti. Na mladima svijet ostaje i drago mi je to. Vidi se da je to znak pažnje i da nismo sami u takvim problemima kada se to dogodi, rekao je Zdenko Damljanović.

- Već nešto znam o računalima i mlađim sestrama i bratu ću pokazati kako se na njemu radi, ispričala nam je Josipa sretna što u obitelj stiže ovo vrijedno priznanje Općine.

Načelnik Vlado Boban kaže kako će Općina Velika i dalje podupirati ovakve aktivnost prema mladima i spašavanju svih osoba.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI