Nova vlast smijenila članove Upravnog odbora VUP-a

Veleučilište u Požegi
(FOTO: 034portal.hr)

14.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 13191

Nakon parlamentarnih izbora i promjene vlasti, bilo je za očekivati i smjenu kadra u odborima državnih institucija. Upravni odbor Veleučilišta u Požegi promijenio je troje članova, to su oni koje bira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. HDZ-ov kadar, zadnji put izabran 2010. godine smijenjen je, a nova SDP-ova vlast je postavila svoje ljude.

Tako u Upravnom odboru VUP-a od jučer više ne sjede Marija Bajt (nekad aktivna HDZ-ovka i dugogodišnja saborska zastupnica), Želimir Janjić (bivši HSLS-ovac i nekadašnji državni tajnik u Ministarstvu) i Katarina Aladrović Slovaček (djelatnica Učiteljskog fakulteta).

Na njihovim su mjestima sada Sanja Vukelić (pročelnica za financije u Gradu Požegi), Ivan Čolak (savjetnik gradonačelnika Zdravka Ronka) i Snježana Jakobović (upraviteljica HAZU u Požegi).


Budući da se članovi Upravnog odbora redovno biraju svake četiri godine, a zadnji put je bilo 2010. čini se da se ovdje radi o izvanrednom, odnosno političkom potezu, kazao nam je izvor na Veleučilištu. Zanimljivo je i to da je dekan Ivan Budić ponovno izabran na još četiri godine pred same parlamentarne izbore.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI