Požeški srednjoškolci pišu državnu maturu

Pripreme za državnu maturu(ilustracija)
(FOTO: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL)

04.04.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 2814

Od jutros su maturanti požeških srednjih škola u klupama gdje pišu esej iz hrvatskog jezika u sklopu državne mature. To je ujedno i prvi od tri dana kroz koja će se odvijati državna matura u cijeloj Hrvatskoj.

U Tehničkoj školi u Požegi je, prema neslužbenim informacijama, ispitu pristupio 121 maturant od prijavljenih 122 i još 40 osoba preko centra za obrazovanje odraslih.

- Nadam se prolazu, a bile su ponuđene teme Albatros i U registraturi, mislim da je većina uzela U registraturi, jer Albatrosa baš nismo puno vježbali, rekao je Josip Novak, maturant Tehničke škole.
- Nadao sam se da neće biti Otac Goriot i Antun Branko Šimić, a nažalost, bile su obje te teme. Odabrao sam manje zlo, Oca Goriota. Nešto se po netu pričalo da će biti Baraka pet be, ali nije bila, bila su ova dva najgora, rekao je Dominik Soldo, maturant požeške gimnazije.


Državna matura nastavlja se sutra pisanjem stranog jezika.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI