Pogledajte destinacije u koje će EU uložiti 3 mil. kn (foto)

Jezero Raminac
(FOTO: Mario Barać)

06.03.2012. | Mario Barać
Pregleda: 14493

U idućih 14 mjeseci, koliko je predviđeno trajanje projekta „Stazama lipicanca i kune“, turistička  infrastruktura Pakraca i Lipika bit će razvijenija, sadržajnija i uređena i kao takva će pružiti veću mogućnost razvoja turističkih potencijala ovog kraja. Kroz spomenuti projekt će biti uloženo gotovo 3,9 milijuna kuna, od čega su 2,9 milijuna kuna bespovratna sredstva EU fonda kroz program IPA – poslovna infrastruktura. Ostatak sredstava će uložiti sami gradovi, i to Lipik oko 540.000, a Pakrac oko 440.000 kuna.



Danas je to i službeno ovjereno potpisivanjem sporazuma kojeg su u planinarskom domu Omanovac potpisali Antun Haramija, gradonačelnik Lipika u ime nositelja projekta, te partneri  –  Davor Huška, gradonačelnik Pakraca i Vida Iličić, direktorica Poduzetničkog centra Pakrac.









Planinarski dom Omanovac

Najznačajnija ulaganje očekuju se na jezeru Raminac (130.000 eura) koje je s 14 hektara najveća vodena površina na području ova dva grada, a ulaganja će biti i uređenje i sadržaje na ostalim jezerima ovog kraja - Pjeskara (27.500 eura) i Pakurnovac (43.000 eura). U uređenje planinarskog doma Omanovac i pratećih sadržaja predviđeno je uložiti 58.000 eura, dok će u kružnu cross country biciklističku stazu dugu 14 kilometara, koja se nalazi u slopu bike parka Psunj, biti uloženo 43.000 eura.





Pakurnovac





Pjeskara

Ovih 5 javnih prostora bit će povezano tematskom stazom za pješake, bicikliste i jahače dugom oko 100 kilometara, s 8 lokalnih privatnih destinacija, a ovaj je projekt je označen kao dobra prilika za razvoj posebno ruralnog turizma, ali i kao nadopuna potencijala koje bi trebao pružiti ZRC čija se obnova još uvijek samo najavljuje.



Raminac





Ergela Lipik

Uz  brojne predstavnik institucija, ustanova i udruga koje će sudjelovati u realizaciji projekta, a koji su se danas okupili na Omanovcu, prezentaciji projekta i potpisivanju sporazuma nazočile su i Davorka Hajduković, Marina Jantal i Marina Novosel, predstavnice Ministarstva regionalnog razvoja, te dožupan Ferdinand Troha.


Biciklistička staza



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI