U Ankin dvor uloženo 3,8, a sada se nudi za 3,2 mil. kn

Ankin dvor
(FOTO: Mario Barać)

02.03.2012. | Mario Barać
Pregleda: 4245

Slab interes za prodaju stambenih i poslovnih prostora u objektima Ankin dvor i Turistički ured, koji su u vlasništvu Grada Lipika, glavni je razlog što su gradski vijećnici na prošloj sjednici Gradskog vijeća donijeli odluku o smanjenju prodajne cijene spomenutih prostora za 10 posto. Stambena zgrada Ankin dvor s osam stanova prodaje se u cijelosti, a nova cijena joj je nešto veća od 3,2 milijuna kuna, dok se nova, niža cijena poslovnih i stambenih prostora u Turističkom uredu kreće od 125.000 do 371.000 kuna, ovisno o veličini i položaju.  

Grad je već proveo 3 natječaja za prodaju, a već su jednom za 10 posto smanjili cijenu.

- Izgradnja, a zatim i prodaja prostora došla je u dosta nezgodo vrijeme zbog loše gospodarske situacije, udara krize i recesije što se odrazilo i na slab interes za prodaju stanova i poslovnih prostora - pojasnio je gradonačelnik Antun Haramija.


Mišu Stragu (SDP) je interesiralo koliko je stajala izgradnja objekata i koliko je u nju uloženo, na što je Haramija podsjetio da Grad nije ulagao u objekte nego su oni izgrađeni sredstvima europske investicijske banke (EIB1).


Zgrade su izgrađene 2009. godine, u izgradnju Turističkog ureda u samom središtu Lipika uloženo je 2,8 milijuna kuna, dok je u Ankin dvor izgrađen u Udinskoj ulici uloženo oko 3,8 milijuna kuna.  

- Nije sasvim točna gradonačelnikova konstatacija kako smo te objekte dobili besplatno. Izgrađeni su kreditnim sredstvima koja će u konačnici porezni obveznici morati vraćati - podsjetio je nezavisni vijećnik Vinko Pečanić.

Ankin dvor je objekt u kojem se nalazi 8 stanova veličine od 35 do 45 četvornih metara, a ovim smanjenjem prosječna cijena metra četvornog stana u ovoj zgradi je 1.170 eura. U Turističkom uredu su do sada prodana dva stana i dva poslovna prostora dok se jedan poslovni prostor koristi za potrebe Turističke zajednice. Grad prodaje još dva stana čiji kvadrat prostora sada iznosi 590 eura, dok je cijena kvadrata stambenog prostora između 510 i 600 eura.

Haramija je dodao kako je velika šteta, ali i trošak što su ti prostori i dalje prazni, a izvijestio je vijećnike da su započeli pregovore sa Specijalnom bolnicom Lipik koja je zainteresirana za zakup Ankinog dvora.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI