Županija ne može isplatiti obećane subvencije iz 2009.

Ilustrativna fotografija
(FOTO: PIXSELL)

02.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 3054

Požeško-slavonska županija nije isplatila još ni kune subvencija za podizanje trajnih nasada u 2009. i 2010. godini iako su poljoprivrednici dobili potvrde Županije, požalio se čitatelj na e-mail redakcije 034portala. Odgovor na njegovo pitanje kada će biti isplaćene obećane subvencije za nasade potražili smo kod dožupana Željka Jakopovića.

- Istina je da je prethodna županijska vlast u razdoblju od 2008. do 2010. godine ostvarila 471.000 kuna obveza za subvencije trajnih nasada. Međutim, Županija tada taj novac očito nije imala, budući da ga nije isplatila, a nema ga ni sada. Usprkos tomu, prošla je vlast uredno izdavala potvrde da će subvencije biti isplaćene. Izdavati potvrde za novac kojega nije bilo čak je nezakonito, no to su obveze Županije i one će jednom morati biti podmirene - rekao je Jakopović.

Dožupan je objasnio kako Županija iz vlastitih sredstava uspijeva tek vraćati kredite, isplaćivati kamate i sudske presude iz prijašnjih razdoblja.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI