Haramija priznao: Nemam ozbiljnih saznanja o prodaji ZRC-a

Antun Haramija, gradonačelnik Lipika
(FOTO: PIXSELL)

01.03.2012. | Mario Barać
Pregleda: 3391

Je li točna informacija da je u Agenciju za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) ovih dana stiglo ozbiljno pismo namjere za kupovinu Zdravstveno rekreacijskog centra Lipika (ZRC) i to od strane investitora iz Velike Britanije, zanimalo je nezavisnog vijećnika Vinka Pečanića na Aktualnom satu jučerašnje, jubilarne 20. sjednice Gradskog vijeća Lipika.

- O tome za sada nemam ozbiljnih saznanja - kratko je odgovorio gradonačelnik Antun Haramija, na što je reagirao predsjedavajući Ivan Molnar, također s nezavisne liste vijećnika, podsjetivši gradonačelnika da je nedavno za novine ipak dao ozbiljnu izjavu po pitanju ulaganja u ZRC. Haramija je pojasnio da je u Agenciji trenutno prijelazno razdoblje nakon formiranja nove Vlade, a u svom polugodišnjem izvješću, koje je također bilo jedna od točaka dnevnog reda jučerašnje sjednice, naglasio je kako je sa stanjem u ZRC-u i potrebama rješavanja ovog za Lipik gorućeg problema informirao i potpredsjednika Vlade Radimira Čačića.

Pročitao u medijima


- Pročitao sam u medijima da su britanski investitori koji žele ulagati u Hrvatsku nezadovoljni birokratizacijom koja usporava njihova ulaganja, a među nabrojanim investicijama koje planiraju u Hrvatskoj, je i ona u ZRC. To je sve što za sada znam - rekao je Haramija.



Gradsko vijeće Grada Lipika

Krajem prošle godine su Agencija i Ministarstvo gospodarstva oglasili prodaju udjela u ZRC-a raspisivanjem natječaja, a nakon toga su pozvali i jednog zainteresiranog investitora iz Velike Britanije da do 31. siječnja podnese obvezujuću ponudu. U svom izvješću gradonačelnik Haramija ističe kako ima saznanja da je investitor to i učinio i da se sada očekuju daljnje radnji iako o konkretnim imenima potencijalnog investitora u Lipik nije znao reći ništa.

Dubioza od 400 milijuna kuna

Podsjetimo kako je Večernji list, pozivajući se na gradonačelnika, lani spomenuo ime tvrtke - Jefftawson, a 034portal je tada pisao kako takva tvrtka na cijelom internetu uopće ne postoji.

  "Duboko sam uvjeren da će pitanje ZRC-a biti ubrzo riješeno, a najavljene su i skore kadrovske promjene u ZRC-u", rekao je Molnar zaključujući ovu točku dnevnog reda, ostavljajući dojam da o ovoj temi ipak zna i nešto više od onog što je rekao.



Nitko više ni ne broji pokušaje prodaje 90,14 posto dionica ovog nekadašnjeg turističkog giganta, čije dugovanje danas premašuje 400 milijuna kuna. Prije godinu i pol aktualni su bili ozbiljni ulagači iz Austrije, ali se ubrzo izjalovila i ta tada gotovo sigurna investicija. Ranije su se spominjali i ulagači i iz nekih prekooceanskih zemalja, a svojevremeno je tadašnji premijer Ivo Sanader, za vrijeme predizbornog skupa u Lipiku, Lipičanima „dao svoju riječ“ da će pitanje ZRC-a biti riješeno.

Naknadno smo o ovoj temi i navodnim ulagačima pokušali dobiti izjavu i od Jasminke Stričević, dugogodišnje direktorice ZRC-a, ali je sve ostalo na pokušaju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI