Dogovorila posao preko Facebooka pa dobila lažne čekove

Ilustracija: policija
(FOTO: Mario Nakić)

29.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 5027

Policija je pokrenula istragu zbog krivotvorenih čekova koje je na kućnu adresu jučer primila 59-godišnja Pleterničanka, javio je Krunoslav Kokić, službenik za odnose s javnošću PU požeško-slavonske. Skoro je došlo do prijevare međunarodnih razmjera.

Pleterničanka je preko Facebooka stupila u kontakt s muškarcem koji tvrdi da je iz Velike Britanije. Dogovarali su zajednički posao promidžbe jedne knjige. Prema njihovu dogovoru, poslao joj je pismo s uputama, no u njemu su bili i čekovi koje je ona prvo trebala unovčiti te uplatiti taj novac na određeni račun kako bi krenula s poslom.

Ona je to pismo odmah prijavila policiji koja je utvrdila da su čekovi krivotvoreni. Muškarac tvrdi da je iz Velike Britanije, na poštanskim su markicama žigovi s Falklandskih otoka u Južnoj Americi koji administrativno pripadaju Ujedinjenom Kraljevstvu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI