Ravnatelj je pogriješio: Tutić je trebao dobiti posao

Mirko Tutić odbijen je na natječaju za portira u Đačkom domu
(FOTO: Mario Nakić)

29.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 10363

"Ravnatelj i Domski odbor u zapošljavanju vratara-telefonista-pazikuće postupili su suprotno odredbi članka 35 Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Ravnateljeva je obveza raskinuti sporni Ugovor o radu kada moje Rješenje postane pravomoćno", stoji u izvješću o inspekcijskom nadzoru u Đačkom domu Požega, koje je podnijela više prosvjetna inspektorica Jasna Galić-Minarik.

Podsjetimo, nezaposleni hrvatski branitelj Mirko Tutić nedavno se požalio medijima što nije primljen na radno mjesto portira u Đačkom domu upozorivši kako je moguće došlo do kršenja zakona od strane ravnatelja Vlade Vukoje, koji je među 52 pristiglih prijava za to radno mjesto na kraju zaposlio vlastitog sina. Ravnatelj je tada tvrdio da nije bilo nezakonitosti pri zapošljavanju, no inspekcija je utvrdila drukčije.

Traži razrješenje ravnatelja


"Na natječaj su pristigle 52 prijave. Šestero sudionika natječaja su hrvatski branitelji. Uvidom u zamolbe i bilješke tajnice Doma, jer je sva ostala dokumentacija bila vraćena kandidatima, utvrdila sam da je Mirko Tutić jedini hrvatski branitelj - dragovoljac koji je dostavio svu potrebnu dokumentaciju...Zbog utvrđenih nezakonitosti inspekcijskim nadzorima te osobito zbog povrede odredbi Zakona o hrvatskim braniteljima, neprimanjem po natječaju nezaposlenog branitelja i zapošljavanjem vlastitog sina, podnijela sam Domskome odboru prijedlog za razrješenje ravnatelja Vlade Vukoje. O tom prijedlogu obavijestila sam Željka Jovanovića, ministra znanosti, obrazovanja i sporta", stoji u nalazu inspektorice Galić-Minarik.


Troha: Županija će postupiti po nalazu inspekcije

Ravnatelj ima pravo izjaviti žalbu na rješenje inspektorice i ukoliko to učini njezino rješenje ne bi postalo pravomoćno do drugostupanjske odluke Ministarstva. Zvali smo Đački dom kako bismo dobili komentar ravnatelja Vukoje, no u Domu se zasad nitko ne javlja na telefon. Javio nam se dožupan Ferdinand Troha, koji kaže kako je u Županiju stiglo malo drukčije rješenje.

- Mi smo dobili nalaz u kojem stoji da je ugovor sa zaposlenikom Doma pravno ništavan, ali onaj dio o razrješenju ravnatelja mi još nismo dobili. Kakav god bio nalaz inspekcije, Županija će postupiti sukladno njihovom naputku, odnosno naša tri člana u Domskom odboru će postupiti po nalazu inspekcije - rekao je Troha.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI