Zbog dječjeg crteža policija privela oca i pretražila kuću

Jessie Sansone
(FOTO: TheRecord.com)

28.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 3552

Jessie Sansone, 26-godišnjak iz Kitchenera u Kanadi ostao je šokiran kada je došao u dječji vrtić pokupiti svoju četverogodišnju kćer, a ondje ga je dočekala policija. Pretražili su ga, a potom i priveli na ispitivanje samo zato što je njegova kći u vrtiću na papiru nacrtala pištolj.

Ravnatelj vrtića, djelatnici u tamošnjem obiteljskom centru te policijski šef u Kitcheneru stoje iza svoje odluke da je otac trebao biti priveden i ispitan, piše kanadski portal TheRecord.com.

- S gledišta javne sigurnosti, bilo koje dijete koje nacrta pištolj zapravo se treba ispitati, kao što treba ispitati i roditelje jer postoji velika mogućnost da je dijete vidjelo pištolj kod kuće - obrazložila je Alison Scott, direktorica Servisa za obitelj i djecu. Policijski šef Kevin Thaler je objasnio kako je policija dobila poziv iz vrtića da je "vatreno oružje u blizini djece" te su zato službenici morali provjeriti te navode kako djeca ne bi bila u opasnosti.


Jessie je priveden u policiju na ispitivanje, a nije imao pojma zbog čega pa je stalno ponavljao: "Radi se o pogrešci." Njegova supruga je došla po njega u policijsku postaju zbunjena, a nitko joj nije znao reći zbog čega je njezin muž ondje zadržan. Nakon višesatnog ispitivanja policajci su odustali te su ga odlučili pustiti. Zamolili su ga da potpiše dozvolu da mu pretraže kuću, on je pristao kako bi otklonio svaku sumnju.


- Pretražili su nam cijelu kuću i ništa nisu našli! Mislim da su stvarno pretjerali, i sve to samo zbog jednog crteža 4-godišnjakinje - požalila se Jessijeva supruga Stephanie.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI