Matej Mitrović zaigrao za Cibaliju

Matej Mitrović (desno) zaigrao je u 1. HNL
(FOTO: Iz priv. kol. Mateja Mitrovića)

28.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 18933

"Razlika između igranja u 1. županijskoj i 1. hrvatskoj nogometnoj ligi je velika. Naravno da je ovdje veća konkurencija, više se mora raditi, trenirati", rekao je Matej Mitrović iz Lukača kod Kutjeva, 18-godišnji nogometaš nakon prve prvenstvene utakmice odigrane u 1. HNL. Matej je do prošle sezone igrao za velički Papuk iz kojega je prešao u vinkovačku Cibaliju i postao profesionalni igrač. Ima stipendijski ugovor s klubom i u isto vrijeme pohađa 4. razred Ekonomske škole.

- Igram nogomet od svoje sedme godine, a ozbiljno sam počeo trenirati za Kutjevo u 3. razredu osnovne škole. Bio sam jedan od trojice koje su prilikom selekcije 2006. godine primili u tadašnji Kamen-Ingrad. Po gašenju toga kluba osnovan je Papuk u kojem sam igrao do nedavno - prepričava Matej, koji navija za talijanski Milan i san mu je jednom zaigrati u tom klubu.

Matejev donedavni trener Damir Bognar (NK Papuk) ima samo riječi hvale.


- Naš je klub u dobrim odnosima s Cibalijom. Matej se dobro razvijao, kada smo uvidjeli da je prerastao ovu sredinu i županijsku ligu, da treba ići dalje, razgovarao sam s njegovim roditeljima, ali i s predstavnicima nekih hrvatskih klubova. Za njega je bio zainteresiran i splitski Hajduk, ali Matej je procijenio kako će ipak veću priliku dobiti u Cibaliji - rekao je Bognar dodavši kako će nakon Mitrovića sigurno biti još igrača Papuka koji će prijeći u prvoligaške klubove.


U utakmici protiv Slaven Belupa, koju je Cibalija dobila u subotu, Matej je igrao pola sata. Uvršten je i u reprezentaciju Hrvatske do 19 godina, bio je na nekoliko kampova i očekuje prvu utakmicu s mladom reprezentacijom. U svakom slučaju, ovom perspektivnom nogometašu iz Lukača smiješi se svijetla budućnost.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI