Spominjao mu rodbinu pa ga pratio s nožem po selu

Ilustrativna fotografija: policija
(FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)

28.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 5084

Do narušavanja javnog reda i mira na uistinu neuobičajeni način došlo je jučer prijepodne u Požeškoj ulici u Vetovu kod Kutjeva. Prema policijskom izvješću, 31-godišnjak je vikao na sav glas, a potom je verbalno napao 42-godišnjaka. Držeći kuhinjski nož u ruci hodao je za 42-godišnjakom dok ovaj nije pozvao policiju. Po dolasku policijskih službenika, 31-godišnjak je na naredbu nož odložio na pod te je uhićen i zadržan u prostorijama policije, a ubrzo je pušten.

Od 10 do 100 tisuća kuna

Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, ali i zbog prekršaja protiv Zakona o oružju. Dok je za red i mir propisana kazna tek nekoliko stotina kuna, za kršenje Zakona o oružju, u slučaju hladnog oružja kao što je kuhinjski nož, predviđa se kazna od 10 do 100 tisuća kuna ili do 60 dana zatvora, javio je Krunoslav Kokić, službenik za odnose s javnošću PU požeško-slavonske.


Razlog jučerašnjem događaju je uistinu banalan. Kako neslužbeno doznajemo, napadnuti je 42-godišnjak spominjao članove rodbine 31-godišnjaka u negativnom kontekstu, što je ovoga prilično razljutilo. U policijskoj se postaji ponašao primjereno i nije stvarao probleme.


Bektež: Slomio mu čeljust

Policija je jučer dovršila kriminalističko istraživanje tučnjave u Bektežu, također na kutjevačkom području, koja se dogodila 26. siječnja. Ispred ugostiteljskog objekta 31-godišnjak i 39-godišnjak verbalno su se sukobili, a 39-godišnjak je potom tjelesno napao 31-godišnjaka i teško ga ozlijedio. Udario ga je šakom u glavu i slomio mu čeljust. Protiv obojice slijedi optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, a protiv 39-godišnjeg nasilnika i kaznena prijava za nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Za to kazneno djelo zakonodavac je predvidio kaznu zatvora od 3 mjeseca do 3 godine.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI