Pakračani do Daruvara plaćaju 500, a Lipičani 550 kuna

Autobusni kolodvor u Pakracu
(FOTO: Mario Barać)

15.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 10826

Dolazak konkurentske prijevozne firme u požeški kraj uvelike je olakšao financijsku situaciju roditeljima čija djeca svakodnevno putuju autobusom u školu. Javili su nam se ubrzo čitatelji s pakračkog i lipičkog područja s pitanjem hoće li i kod njih doći novi autoprijevoznik, a s njim i niže cijene od onih kakve trenutačno naplaćuje APP za svoje usluge.

"Mjesečna karta od Pakraca do Daruvara iznosi 500 kuna, a udaljenost je samo 19 kilometara", požalila nam se čitateljica u e-mailu. Doznajemo kako je karta na relaciji Poljana - Daruvar oko 600, a Lipik - Daruvar (24 kilometra) 550 kuna.

Gradovi Pakrac i Lipik sufinanciraju učeničke karte do 50 posto prema socijalnim kriterijima i nemaju svi pravo na sufinanciranje.


- Kod nas se još nije pojavio interes nekog drugog autoprijevoznika osim postojećeg. Vjerojatno je to zbog broja putnika, koji je ovdje malen, pa nema ni interesa. Međutim, ako se konkurencija pojavi, mi nemamo ništa protiv. Dobro bi bilo sve što bi olakšalo situaciju našim građanima - komentirao je lipički gradonačelnik Antun Haramija za 034portal.


Svega 8 srednjoškolaca s lipičkog područja podnijelo je zahtjev Gradu za sufinanciranje prijevoza, a manje od 20 učenika podnijelo je zahtjev Gradu Pakracu.

- Imamo sreću da većina naših srednjoškolaca ne putuje u školu već pohađaju Srednju školu Pakrac. Tek 20-ak učenika putuje u Daruvar i cijena karte iznosi oko 500 kuna. Grad sufinancira plaćanje onima čiji roditelji imaju manja primanja - rekao je Davor Huška, gradonačelnik Pakraca.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI