Pakračanka u Milanu kreira trendove za modne piste

Natalija Žarković
(FOTO: Mario Barać)

14.02.2012. | Mario Barać
Pregleda: 10177

U današnje vrijeme krize i besparice, u vrijeme kada su sretni oni koji imaju posao, a jackpot je ako još za taj posao primaju plaću, zamislite da ste na čelu muškog odjela modne kuće „Dolce&Gabbana“ i to već deset godina i da mijenjate posao - nabolje. Konkretno, da iz ništa manje poznate modne kuće „Trussardi“ stigne ponuda koju ne možete odbiti. Upravo je takva životna priča 39-godišnje Pakračanke Natalije Žarković, žene kojoj u svijetu mode vjeruju i koju u istom tom svijetu izuzetno cijene.

- Od siječnja sam na novom poslu, bolje rečeno u novoj firmi. Prešla sam u tvrtku „Trussardi“  koja je 2011. slavila stogodišnjicu postojanja - javila je u mailu Natalija koja živi u Milanu.

- Radim na plasiranju i obnovi kolekcije Tru-Trussardi, u ovom slučaju radi se o muškoj i ženskoj kolekcija, a zadatak mi je da kreiram kolekciju i konačno da joj damo smisao i da ju počnemo plasirati u malo jačem ritmu na tržiste. Ali, najprije treba složiti lijepu kolekciju, pojašnjava Natalija i dodaje kako je to za nju veliki izazov i kako je sretna što su iz ove modne tvrtke tražili upravo nju.


- Pregovori su trajali dva mjeseca, ali projekt je tako zanimljiv da jednostavno nisam mogla odoljeti tom izazovu. Ovaj posao ne možete raditi ako ga ne volite, a ovakav izazov je u meni probudio puno pozitivnih stvari i entuzijazma, dodaje Natalija.


Pakrac, Zagreb, London, Milano

Rođena je u Pakracu gdje je završila osnovnu školu, a potom se preselila u Zagreb gdje je najprije završila srednju školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, a potom i Tekstilno–tehnološki fakultet. Po završetku studija uputila se u London gdje je radila u slavnom dizajnerskom teamu Vivienne Westwood i gdje je puno naučila. Životni put ju je potom odveo u Milano gdje je upisala prestižni Istituto Europeo di Design (Europski institut za modu), a onda i posao u Dolce&Gabbana firmi gdje je radila donedavno i gdje je blisko surađivala s vlasnicima Domenicom Dolceom i Stefanom Gabbanom.

U Pakrac je uvijek užitak doći

- Nemam puno slobodnog vremena, radni dan nikad ne traje kraće od 10 sati i normalno je da rijetko uspijevam doći u Pakrac, ali kada god mi se ukaže prilika, kao što je to bilo za ovaj Božić, uživam u svemu, u odmoru i miru, u maminoj kuhinji, a Pakrac se jako svidio i mom dečku Francescu Lepriju koji se tu već „udomaćio“. Vjerujem da ćemo ponovno doći za Uskrs, kaže Natalija koja uz hrvatski jezik, govori talijanski i engleski, a zbog prirode posla često putuje svijetom u čemu također uživa.

Iako je u inozemstvu izuzetno cijenjena i priznata u modnim krugovima, kod nas nije previše etablirana, ali dodaje kako svoj posao planiran proširiti i u Hrvatsku, konkretnije u Zagreb gdje bi voljela otvoriti dućan.

- Ako budete dolazili u Milano, javite se - napisala je na kraju maila. Na našu žalost, vjerojatnije je da ćemo se ipak vidjeti za Uskrs.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI