Neočišćeni snijeg dopunit će požešku blagajnu

Neošićeni snijeg ispred HDZ-a, komunalni redari
(FOTO: Komunalni redari)

14.02.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 9595

Oni koji nisu čistili snijeg tijekom posljednjih 10 dana počeli su dobivati iz gradske komunalne službe prekršajne naloge (kazne). Komunalni redar Tomislav Podobnik kaže da je u procesu 13 prekršajnih prijava za tvrtke, 2 obrtnika i 15 fizičkih osoba.

Tako smo izračunali da bi se u gradsku blagajnu zbog neočišćena snijega na nogostupima moglo sliti i do 50.000 kuna.

Kazna za neočišćeni snijeg za tvrtke iznosi 2.500 kuna, a s 500 kuna kažnjene su i odgovorne osobe u njima. Obrtnici će biti kažnjeni s 1000 kuna, a fizičke osobe (građani) s 500.


Procedura kod prekršajnih naloga koje su izdali komunalni redari govori da kažnjeni imaju 8 dana da plate kaznu ili ulože prigovor (žalbu). U slučaju žalbe proces odlazi na prekršajni sud s mogućnošću da sudac ili sutkinja presude u korist kažnjenih tj. da im izreknu opomenu i oslobode ih plaćanja kazne.


Ukoliko se prekršajni nalog ne plati u roku 8 dana, a ne uloži se prigovor, nalog odlazi na prisilnu naplatu u poreznu upravu te se proces nastavlja po ovršnom zakonu s dodatnim troškovima postupka.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI