Kvar na trafostanici: Dio Kutjeva u mraku čeka ljepše vrijeme

Ilustrativna fotografija
(FOTO: PIXSELL)

14.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 3533

"U Kutjevu je već sasvim normalno da nam gase rasvjetu u ponoć, svake noći osim subotom. I svi smo se nekako pomirili s tim, ali mi nije jasno zašto u ulicama Ivana Mažuranića i Stjepana Radića uopće nema rasvjete i to već duže vrijeme. Stoga bih vas molila ako biste mogli doći do odgovora" - glasi pitanje koje nam je e-mailom jutros poslala čitateljica.

Do odgovora smo došli vrlo brzo. Gradonačelnik Ivica Nikolić objasnio je kako gašenje javne rasvjete u ponoć prakticiraju mnoge općine i gradovi, a s ciljem uštede električne energije i novca.

- HEP nudi cjelonoćni i polunoćni sustav rasvjete. Mi smo se odlučili na polunoćni jer tako uspijevamo uštedjeti 150 do 200 tisuća kuna godišnje u gradskoj blagajni, a rasvjeta poslije ponoći ionako nema velikog učinka - rekao je Nikolić.


A do prekida rada rasvjete u dijelu grada došlo je zbog nedavnoga kvara na trafostanici.


- Nema rasvjete ni u središnjem dijelu Ulice Republike Hrvatske, ni u Ulici Matije Gupca gdje ja živim. Došlo je do kvara na trafostanici kod kombinata i HEP je o tome obaviješten. Njihovi su djelatnici to pokušavali popraviti, no nisu mogli zbog preniske temperature. Ja vjerujem da će do kraja tjedna temperatura malo porasti i da će kvar biti otklonjen - odgovorio je gradonačelnik.

Šaljite nam i vi upite vezane za probleme u vašem mjestu, gradu i ulici na adresu [email protected].



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI