Sestre sa sindromom vukodlaka nadaju se udaji

Sestre su naslijedile sindrom od oca
(FOTO: Wikimedia Commons)

13.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 3765

Jedan od najrjeđih sindroma u ljudi je sindrom vukodlaka ili hypertrichosis universalis. Pogađa jednu osobu među milijardom ljudi. Genetska mutacija se može naslijediti lako na potomke, a odlikuje se gustom i velikom dlakom koja raste po cijelom tijelu.

Tri sestre u Indiji - Savita (23), Monish (18) i Savitri (16) Sangli naslijedile su ovaj sindrom od svoga oca. On je oženio njihovu majku kada je ona imala 12 godina, a oni se prije vjenčanja nisu vidjeli. Bio je to ranije ugovoren brak među njihovim obiteljima.

- Kada sam ga vidjela, prestrašila sam se. Nisam mogla vjerovati, ali nisam imala izbora - ispričala je njihova majka Anita, koja ima ukupno šest kćeri, no samo njih tri su naslijedile vukodlakov sindrom. Usprkos njihovu izgledu, majka vjeruje da će sve kćeri naći buduće muževe.


Otac im je umro 2007. godine i nemaju novca za plastičnu operaciju. Nada im je dokumentarac koji se o njima snima i kojim vjeruju da će zaraditi novac za operaciju te da će djevojke moći nastaviti normalan život, piše Daily Mail.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI