Iz prve ruke: Nedjelja u zimskoj službi (video)

12.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 4959

Na području naše županije u nedjelju nijedna važnija, dakle državna ili županijska, prometnica nije bila zakrčena snijegom i moglo se prometovati kroz cijelu županiju usprkos činjenici da je tijekom cijelog dana snijeg neumorno padao, i to u obilnijim količinama. Za takvo stanje na prometnicama zaslužna je zimska služba pa smo proveli nedjeljno poslijepodne, za veći dio populacije vrijeme kada se odmara kod kuće, s djelatnicima tvrtke Ceste d.d., koncesionara za održavanje županijskih i državnih prometnica u našoj županiji.



Svih 12 vozila bilo je u pogonu kada smo krenuli put Brestovca, Kamenske i Novog Zvečeva. Ukupno 40-ak djelatnika radi na području cijele županije. Poslovođi Daliboru Golubičiću stalno je zvonio mobitel. Prvo su zvali iz HEP-a jer je trebalo očistiti prolaz do trafostanice u Ferovcu. On je odmah zvao čovjeka na terenu, koji je bio u vozilu kod Kule. Taman u blizini da priskoči u pomoć HEP-u. Zatim zovu iz Velike, pitaju za lokalni put kod Milanovca. On odmah zove čovjeka koji je za strojem kod Velike, i taj je na putu.


- Ljudi su nervozni i razumljivo je da snijega na cestama ima, ali to je zato što stalno pada. I kada prođemo ovom cestom, za par sati ćemo morati opet jer će opet napadati - objašnjava Golubičić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI