Učenici, bikeri i old timeri u maskiranoj povorci

Pakračke maškare - arhivska fotografija
(FOTO: Mario Barać)

09.02.2012. | Mario Barać
Pregleda: 3378

Tradicionalna maskirana povorka koju već 14. godinu za redom organiziraju članovi udruge „Lido“ iz Dobrovca pored Lipika, u subotu 11. veljače prodefilirat će ulicama Lipika i Pakraca, bez obzira na najavljen snijeg i niske temperature.

Potvrdio je to i Željko Dolić, jedan od organizatora i posljednjih godina meštar parade.

- Krećemo iz Dobrovca oko 9 sati, u 13 očekujemo da ćemo biti kod Osnovne škole Lipik gdje bi nam se trebali priključiti učenici ove ustanove, ali zbog najavljenog snijega i hladnoće pitanje u kojoj će se mjeri učenici odazvati. Svoje su sudjelovanje najavili i popularni bikeri, zatim članovi old timer kluba iz Garešnice te naša Lidija Bašnec sa svojim konjima i zapregom. Na glavnom lipičkom trgu kod tržnice u Lipiku, gdje će nas dočekati gradonačelnik Antun Haramija, bi trebali biti oko 13,30, a sat vremena kasnije planirano je da krenemo i za Pakrac gdje će, u prostoru pakračke tržnice iza 15 sati biti održan prigodan program, najavljuje Dolić.





Članovi ove dobrovačke udruge koja brine o očuvanju narodnih običaja, 18. veljače organiziraju i tradicionalni ples pod maskama koji će biti održan u restoranu Ergela u Lipiku.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI