Grguri u Dubrovniku na Festi svetog Vlaha

Grguri u Dubrovniku
(FOTO: Društvo Sveti Grgur)

07.02.2012. | V.B.
Pregleda: 3414

Pripadnici Požeške građanske straže i povijesne postrojbe Društva Sveti Grgur Požega proteklog su vikenda po 16 put nazočili Festi sv. Vlaha u Dubrovniku. Ova jubilarna Festa, 1040. po redu, održana je unatoč vremenskim neprilikama koje su je pratile, a Požežani su u Dubrovniku proveli četiri dana.

večani prijam kod gradonačelnika Dubrovnika Andre Vlahušića priređen je za sve gostujuće povijesne postrojbe  - Križevačku djevojačku stražu, Keglevićevu stražu, Sokolsku gardu – Vinkovci i Požešku građansku stražu.

Otvaranje Feste na Gospu Kandeloru, budnica i svečana procesija u kojoj su nošene moći sv. Vlahe na Stradunu održani su uz mnoštvo vjernika i žitelja. Misno slavlje u dubrovačkoj katedrali predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.


Kako kažu u Povijesnoj postrojbi i Društvu - "nakon četverodnevnog boravka u Dubrovniku uz vremenske neprilike i probleme sa stanjem na cestama ipak smo nakon trinaestsatnog puta sigurno stigli kući."



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI