Požeški poduzetnici pokazuju interes za EU fondove

Luka Balenović
(FOTO: Mario Nakić)

28.01.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 4574

Još svega tri tjedna traje rok za male i srednje poduzetnike da se prijave za sredstva pretpristupnog EU fonda IPA 3C za jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva. Da su naši poduzetnici itekako zainteresirani za projekte i apliciranje za novac Europske unije govori i podatak da je na radionicu došlo oko 60 predstavnika malih i srednjih poduzeća s područja naše županije.

- Gospodarstvenici su se odazvali u zadovoljavajućem broju, ali veseli i to što su bili aktivni i postavljali pitanja. Znači da su uistinu zainteresirani te da su program ozbiljno shvatili. Ukupno je na razini Hrvatske za njih osigurano 3 milijuna eura pa nažalost neće moći svi računati na potpore, ali ovo možemo shvatiti kao trening jer to je tek prvi program za gospodarstvenike, a očekujemo da će ih biti još - rekao je Luka Balenović, predsjednik Gospodarske komore Požeško-slavonske županije.

Svaki poduzetnik koji prijavi projekt na ovaj natječaj i ispuni uvjete imat će pravo na potporu u iznosu između 50 i 200 tisuća eura, s tim da će on morati osigurati barem 15 posto vlastitih sredstava.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI