Rezultati projekta: 12 posto polaznika uspjelo naći posao

Nositelji projekta Puni krug na završnoj prezentaciji
(FOTO: Mario Nakić)

19.01.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 5433

"Nismo mogli svima pomoći do kraja da nađu zaposlenje, ali smo im pomogli razviti vještine koje će im svakako dobro doći", kazala je Martina Keller, voditeljica projekta Puni krug na završnoj prezentaciji danas u dvorani požeške HGK.

Nositelj projekta "Puni krug" je Zavod za zapošljavanje Požeško-slavonske županije u suradnji s Poduzetničkim centrom Pakrac i Gospodarskom komorom Požeško-slavonske županije. Projekt je financiran sredstvima EU iz pretpristupnog fonda za razvoj ljudskih potencijala u vrijednosti od 95.000 eura.

- Ponosno možemo reći da je od 121 osobe uključene u ovaj projekt kroz seminare i edukaciju njih 14 uspjelo naći posao. Još 25 uključenih osoba više nije u evidenciji Zavoda za zapošljavanje jer su odlučili nastaviti školovanje - rekla je Keller.


Među polaznicima najviše je onih sa srednjom stručnom spremom, a prosječna starost je oko 30 godina. Prevladavaju žene, što je i odraz stanja na Zavodu za zapošljavanje, ustvrdila je voditeljica projekta.


U pripremi su tri priručnika, po jedan za nezaposlene, poslodavce i djelatnike Zavoda za zapošljavanje. Priručnik za nezaposlene zvat će se "Mali savjeti za traženje posla" i u njemu će biti odgovori na najčešća pitanja koja nezaposlene osobe postavljaju djelatnicima Zavoda.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI