Operacija Kilimanjaro: Pavle i Igor uzletjeli za Nairobi

Pavle Petrović i Igor Ivanović kreću sa zračne luke Pleso za Afriku
(FOTO: 034portal)

15.01.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 7435

Došao je 15. siječanj, datum za kada su mladi požeški planinari Pavle Petrović i Igor Ivanović najavili polazak na desetodnevnu ekspediciju čiji je krajnji cilj osvajanje Uhuru Peaka, najvećeg vrha Afrike na planini Kilimanjaro u Tanzaniji. Dečki su danas poslijepodne krenuli sa zračne luke Pleso iz Zagreba prema Nairobiju, a na 034portalu objavljivat ćemo njihov dnevnik - svakodnevno.

Nedjelja, 15. siječnja (dan I.) -  plan puta i ruta

Evo, nakon više od godinu dana planiranja i priprema došao je i taj dan da se upustimo u avanturu zvanu Afrika i dodamo još dva Požežanina na vrhu snijegova Kilimanjara. U potrazi za besmrtnosti, kako je Hemingway opisao ulogu svog junaka u "Snijegovima Kilimanjara", odlazimo na putovanje i uspon koji ćemo vjerovatno pamtiti cijeli život.


Puni samopouzdanja, željni avanture, ali i s dozom opreza što nas sve čeka krećemo u Afriku. Naš put i avantura počinje na zagrebačkom aerodromu "Pleso" gdje u 17:00h polijećemo prema Londonu. Put se nastavlja iz Londona prema Zurichu, gdje presjedamo i odmah letimo za glavni grad Kenije, Nairobi.




Ovdje ostajemo jednu noć, a nakon toga busom putujemo prema Tanzaniji i gradiću Moshi gdje odsjedaju svi planinari koji žele na Kilimanjaro.



Nakon dva dana odmora, završnih dogovora s vodičem i adaptacije na klimu, hranu i sve ono nama nepoznato krećemo na uspon prema Uhuru Peak (5895m). Na uspon ćemo ići "Machambe route" u trajanju od sedam dana. Spremni smo i nadamo se da ćemo doći do kraja i da će se na vrhu Afrike još jednom vijoriti Hrvatska zastava i zastava našeg grada.



Sam uspon na Kilimanjaro je u sponzorstvu Color trgovine kao glavnog sponzora i Turističkoe zajednice Požeško-slavonske županije i ovim putem im se zahvaljujemo na podršci i povjerenju.




Više o dvojici mladih pustolova pročitajte na njihovom blogu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI