Ovogodišnji laureat pripao Ivanu Golubu (video)

Ivan Golub
(FOTO: Mario Nakić)

14.01.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 2724

Na samoj završnici 10. Dana Dobriše Cesarića u Gradskom kazalištu sinoć je trijumfirao Ivan Golub, svećenik, profesor i književnik s neobjavljenom zbirkom pjesama "Suze i zvijezde".

Mons. Golub je bio profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, pročelnik Katedre za dogmatiku, profesor na Papinskom orijentalnom institutu u Rimu te dopisni član HAZU i Austrijske akademije znanosti. Održao je predavanja na sveučilištima diljem svijeta, a među književnicima je poznat kao jedan od najvećih hrvatskih duhovnih pjesnika.

Kada mu je ovogodišnju nagradu "Dobriša Cesarić" za najbolju neobjavljeni pjesničku zbirku uručio gradonačelnik Zdravko Ronko, Golub se prisjetio trenutka kada je upoznato Cesarića ispred jedne kapelice u Rastušju, rodnom mjestu Dragutina Tadijanovića.


Uručenju ovogodišnje nagrade prethodila je večer poezije kada su nastupili dosadašnji pobjednici Cesarićevih dana, odnosno oni koji su bili u mogućnosti jučer doći u Požegu, pročitavši neke od svojih pjesama.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI