Marija je svome sinu nacrtala osmijeh, sada će i drugoj djeci

Marija i Ivan Bunčić
(FOTO: Udruga Osmijeh)

30.12.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 10776

Hiperaktivna djeca imaju slabiju, kraću koncentraciju pa im je teže pratiti nastavni program. Svjesna je toga Marija Bunčić iz Pleternice, čiji 10-godišnji sin Ivan ima poteškoće pri učenju upravo zbog hiperaktivnosti.

- Ivan sada pohađa treći razred skupa s ostalim učenicima, ali po prilagođenom programu. Upisali smo ga u školu u Zagrađu jer je tamo manje učenika u razredu pa se učiteljica može više pažnje posvetiti svakome pojedinačno, a to je za Ivana jako važno. Sada nema toliko problema pri učenju i puno lakše svladava gradivo - kazala je Marija Bunčić.

Dugo se raspitivala po raznim udrugama i kod savjetnika u Zagrebu te je pronašla način kako olakšati svome sinu svakodnevnu nastavu. Dobio je asistenticu koja s njim svakodnevno prolazi nastavni program. Ponukana vlastitim iskustvom, Marija je odlučila pokrenuti udrugu koja će pomoći djeci i roditeljima na pleterničkom području i šire, u našoj županiji.


Četiri roditelja te nekoliko ljudi voljnih da volontiraju odazvalo se jučerašnjem osnivačkom sastanku udruge "Osmijeh".


- Želimo svakom djetetu, koje ima poteškoća pri učenju, nacrtata osmijeh na licu. Udruga je osnovana da se djeci pomogne pri usvajanju gradiva i da učenje za njih ne bude "mučenje", da im uljepšamo vrtićki i školski život - rekla je Katarina Aladrović Slovaček, profesorica i jedna od inicijatorica Udruge "Osmijeh".

U udruzi najavljuju razne radionice za djecu i roditelje. Pozivaju roditelje koji primjećuju da njihova djeca imaju poteškoće s učenjem, ali i zainteresirane volontere, da se jave na telefon 090-829-6329 (Marija) ili 091-1980-224 (Katarina) ili na e-mail adresu [email protected].


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI